Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieSfaturi rapide pentru parinti mai buniLegatura dintre neincrederea de sine a parintelui si copil
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1455 afisări
img
img
img
img img img img img

Legatura dintre neincrederea de sine a parintelui si copil

Articol adăugat de Simona Sarbu  Offline la 29 martie 2016*


In goana catre perfectiune riscam sa pierdem din originalitatea si spontaneitatea copilului. Astfel el devine reflexia parintelui si se poate transforma intr-un copil nefericit.

Traim intr-o societate care impune perfectiune, asa ca putini parinti isi pastreaza calmul atunci cand copilul are un comportament inadecvat. In aceste situatii, nu mai vedem copilul ci suntem atacati de gandul ca ceilalti ne vor judeca si ne vor acuza ca nu suntem parinti suficient de buni. Si, in aceste situatii, nu mai vedem copilul si nevoile si dorintele lui, ci ne cufundam in propriile frici si temeri.


Insa, daca, din frica de a nu fi judecat de cei din jur, un parinte joaca rolul parintelui perfect si ii impune micutului sa joace rolul copilului bine educat, il invata, fara sa-si dea seama, sa-si ascunda emotiile „incorecte” si sa-si manifeste doar latura corecta. Prin aceste lucruri, cumva condamnam copilul la nefericire, interzicandu-i sa fie el insusi si sa se manifeste cum doreste.

Acceptarea copilului incepe cu propria acceptare.

Copiii sunt ca si o oglinda, in ei nu exista rau, nu exista manipulare, nici dorinta de a face rau. Copiii sunt reflexia parintilor lor. Asadar, daca ti se pare ca micutul are un comportament ciudat, gandeste-te ce ar trebui sa schimbi la tine, la comportamentul si la gandurile tale pentru ca reflexia ta sa se schimbe.

Din acest punct de vedere, copiii agresivi care au un comportament inadevat sunt cei mai nefericiti copii. Ei au acest comportament nu ca sa ne faca in ciuda, cum cred majoritatea parintilor, ci pentru ca nu gasesc o alta iesire.
Ei au obosit sa tot incerce sa ajunga la parintii lor prin metodele obisnuite si fac ce pot si cum pot. De regula, parintii acestor copii chiar s-au straduit sa creasca niste oameni buni si corecti si s-au straduit intr-atat de mult incat au incetat sa-si mai observe copiii, ci doar propriile proiectii si asteptari. 

Asa ca, draga parinte, daca iti iubesti copilul si vrei ca el sa creasca frumos, sa fie fericit si independent, ofera-i incredere, dragoste si libertate in exprimare.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Din prea multa dragoste ?,  Cunoasteti Drepturile...,  Oferiti-le libertate,  Lectura pentru bebeluşi...,  Evitaţi comparaţiile...,  Atelierul de lucru...,  Hiperprotectia parentala,  25 de sfaturi pe care un...,  Inteligenta emotionala...,  Dragostea fata de copil,  Esti al meu,  Lasati copilul sa faca...,  A fi parinte - un ,,job"...,  Cat de sever ?,  Ganduri la inceput de...,  Gânduri de părinte,  Magia copilariei de...,  Dilema parintelui: ce...,  Nevoile copiilor,  Nu uitati in niciun...

 
SUS