Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieSfaturi rapide pentru parinti mai buniDivorțul pentru copii: unde este "acasă"?
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1037 afisări
img
img
img
img img img img img

Divorțul pentru copii: unde este "acasă"?

Articol adăugat de Mihaela Manea  Offline la 01 noiembrie 2013*


Ajută-ți copilul să se acomodeze în ambele locuințe - și a mamei, dar și a tatălui.

    În perioada care urmează după divorț, poate prima schimbare pe care trebuie să o accepte copilul este că va locui în două case. Această translocație perpetuă nu poate fi binevenită, copiii tolerând greu asemenea modificări care le cauzează confuzie și anxietate, deși ajunși în noua locuință, faptul că pot explora o nouă zonă sau că mai pot decora o cameră ar putea să-i entuziasmeze. 

   Cere-i părerea
   Dacă te muți într-o nouă casă, permite-i copilului să participe măcar la amenjarea propriului dormitor: să aleagă culorile, lenjeria de pat etc.

   Decor familiar
   Păstrează obiecte care să-i amintească de fosta locuință sau achiziționează unul similar care să-l ajute să se simtă confortabil și în siguranță.

   Nu concura cu fostul partener
   S-ar putea să-ți fie greu atunci când copilul revine de la fostul partener și îți descrie noua cameră spunându-ți căt de mult îi place aceasta. Rezistă tentației de a intra acum în competiție cu fostul redecorându-i copilului camera. Copilul nu mai are nevoie de alte schimbări și nici să se simtă vinovat dacă este mulțumit de noua locuință. 

   Organizați-vă
   Fiecare părinte trebuie să păstreze un calendar în care zilele petrecute cu un părinte să fie subliniate cu o culoare, celelalte cu altă culoare. 

   Reguli comune
   Nu-i aprobați copilului ceva ce i-a fost deja refuzat de celălalt părinte. Întâlnind  același set de reguli, copilul este asigurat că deși părinții nu mai locuiesc împreună tot formează o echipă atunci când este vorba despre responsabilitățile de părinte.

   Când copilul este transferat dintr-o locuință în cealaltă, este de preferat ca părintele cu care a locuit în ultimele zile să-l conducă. Astfel eviți să-l deranjezi pe celălalt partener dacă ajungi prea devreme pentru a lua copilul. 

   


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Singura acasa,  Feng Shui-ul copiilor,  Cum scapi de kilogramele...,  Cum să-ţi laşi copilul...,  Primii 6 ani,  Nu "utilizati" mancarea...,  Cum sa faci piureuri de...,  A fi parinte - un ,,job"...,  Cat de sever ?,  Ganduri la inceput de...,  Gânduri de părinte,  Magia copilariei de...,  Dilema parintelui: ce...,  Legatura dintre...,  Nevoile copiilor,  Nu uitati in niciun...,  Lectura pentru bebeluşi...,  Evitaţi comparaţiile...,  Atelierul de lucru...,  Hiperprotectia parentala

 
SUS