Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieSfaturi rapide pentru parinti mai buniDe ce parintii comozi au copii mai fericiti si casnicii mai trainice?
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,61
17 voturi
4993 afisări
img
img
img
img img img img img

De ce parintii comozi au copii mai fericiti si casnicii mai trainice?

Articol adăugat de Elena Bratu  Offline la 23 noiembrie 2009*In ziua de azi, standardele ridicate pentru a fi parinti model duc la standarde scazute pentru casnicie. Dar, a avea o casnicie fericita este unul dintre cele importante lucruri pe care le puteti oferi copiilor vostri si voua insiva.

Prin parinti comozi se intelege parinti care nu sar imediat si de fiecare data pentru a veni in ajutorul copiilor, astfel incat copiii invata sa isi gaseasca singuri preocupari si sa devina mai independenti. Nu este vorba despre neglijarea bebelusilor in speranta de a-si modela caracterul, ci de a folosi o parte din timp pentru casnicie si nu pentru copii. Desigur, parintii comozi pot sa fie prea comozi pentru a depune eforturi pentru casnicie...

Desi este uneori dificil, parintii trebuie sa gaseasca modalitati de a lasa copiii in siguranta si a petrece timp impreuna, fara copii. Indiferent de cat se solida e o casnicie, comunicarea si timpul petrecut impreuna sunt vitale pentru durabilitatea pe termen lung a relatiei. Multe mame au ritualuri de comunicare cu copiii dupa ce acestia se intorc de la scoala, sau la cina, si isi dau seama ca fara acestea relatia cu copiii ar avea de suferit. Dar,  nu au ritualuri asemanatoare in relatia cu sotul si nu isi dau seama de impactul lipsei de timp petrecut cu acesta.

A petrece 15-20 de minute discutand zilnic cu partenerul, neintrerupti, este un tel greu de atins in multe casnicii. Inainte de casatorie se acord o atentie deosebita timpului petrecut impreuna. De asemenea, inainte de a avea copii, ideea de a pierde legatura cu partenerul pare ciudata si imposibila. Daca ii spui unui cuplu fara copii ca 15 minute pe zi este un record in conversatia cu partenerul, te va considera pesimist si nerealist.

Intr-adevar sunt si cupluri care intarzie 20 de min in pat dimineata pentru a discuta, iau cafeaua impreuna, sau discuta indelung dupa o emisiune TV de seara, sau inainte de culcare. Aceste cupluri sunt mult mai fericite.

Imediat ce copiii sunt in masura sa inteleaga, cereti-le sa respecte timpul pe care il petreceti cu partenerul. De exemplu, poate fi stabilita o regula conform careia duminica dimineata parintii stau impreuna si copiii nu trebuie sa ii deranjeze. Daca sunteti perseverenti, copii vor intelege, mai ales daca stiu ca aveti timp alocat special pentru ei.

Parintii trebuie sa petreaca regulat timp impreuna pentru a discuta si problemele legate de copii., pentru a stabili reguli si consecinte. Vazand cum parintii rezolva problemele copiii invata sa participe la problemele de familie si sa rezolve si ei probleme.

Niciodata nu e prea tarziu pentru a stabili ritualuri in privinta timpului petrecut cu partenerul (pentru discutii, imbratisari si romantism), iar aceasta va schimba sentimentul de erodare a iubirii in casnicie. Altfel, casnicia va ramane vulnerabila in fata eroziunii naturale pe care o provoaca stresul de a rezolva nenumaratele nevoi ale copiilor.* Sursa articolului: Carol Ummel Lindquist, Ph.D. "Happily Married with Kids: It's Not Just a Fairy Tale"
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
 
SUS