Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieEducatia de acasaSa ne pregatim copiii si nepotii pentru sarbatoarea Craciunului!
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,85
90 voturi
3277 afisări
img
img
img
img img img img img

Sa ne pregatim copiii si nepotii pentru sarbatoarea Craciunului!

Articol adăugat de Floare Dragos-Roman  Offline la 02 decembrie 2009*


Avem datoria sfanta sa dezvaluim copiilor nostri semnificatia sarbatorii Craciunului si sa-i pregatim pentru aceasta.

Se apropie Sfantul Craciun, sarbatoare a intregii crestinatati. Sa-i adunam pe cei mici in jurul nostru si sa le descoperim pe indelete frumusetea si maretia acestei sarbatori,  sa-i pregatim in acest scop, dupa puterile lor si priceperea noastra! Le vom vorbi, pe intelesul lor, de semnificatia  Nasterii pruncului Iisus, amintindu-le an de an ca, asa cum fiecare dintre ei are o zi de nastere, pentru care parintii si toti cei dragi se pregatesc din timp, asa are si Mantuitorul si aceasta zi este 25 Decembrie, adica Craciunul.
Este o zi sfanta pentru noi toti, cum sfant este si pruncul nascut in ieslea din Betleem, acum mai bine de 2000 de ani si de aceea trebuie s-o intampinam cum se cuvine: mai cuminti, mai ascultatori, mai buni ca pana acum si sa ne straduim sa fim asa si-n continuare. 
Ii vom invata pe cei mici colinde (sigur face aceasta si gradinita, scoala, biserica, deci ne va fi mai usor), le vom vorbi de Mosul cel darnic si bun, in desaga caruia fiecare isi are rezervat darul, vom confectiona impreuna mici podoabe pentru Pomul de Craciun,  vom pregati impreuna hainutele si traistuta pentru a merge la colindat in noaptea sfanta, iar pe cei mai maricei ii vom ajuta sa-si confectioneze "stele", "irozi", "viflaimuri" si costumatiile adecvate (coifuri, sabii, mantii etc.) si ii vom invata si rolurile ce trebuie interpretate de fiecare in aceste secvente de teatru popular, care neaparat trebuie perpetuat. Avand rolurile, "interpretii" vor trebui sa  faca mai multe repetitii, ca totul sa iasa perfect. Ei abia asteapta noaptea de Craciun, sa inceapa colindul pe la casele crestinilor. Aproape nu-i casa, care sa nu le deschida poarta, usa. Copiii colinda, sunt cuviinciosi si, la urma, multumesc pentru rasplata: mere, nuci, dulciuri, bani. Cei mai mici colinda doar la fereastra si numai la insistentele stapanilor, intra in casa. Si ei se intorc la casele lor cu traistutele pline de poame si dulciuri, ba chiar si cu ceva banuti.
Si inca ceva: sa nu uitam ca-n aceste zile binecuvantate de Craciun, sa-i luam pe copii cu noi la biserica!

Eu am trait multi ani la sat (jud. Salaj) si vreau sa va spun ca acolo, traditile de care va vorbesc, sunt inca vii. Fara ele Craciunul si-ar pierde mult din farmec.
La oras e un pic mai rigid. Colindatorii sunt putini, teatru popular la fel, mai ales de cand cu interfoanele. Dar suplineste televizorul. Am vazut insa si aici serbari extraordinare de Craciun, dovada ca oriunde in tara, si-mi place sa cred ca nu numai, sarbatoarea Nasterii Domnului isi are locul cuvenit nu numai in calendar ci si-n inima si casele crestinilor.
Daca ne vom creste copiii in acest spirit de adanca pretuire pentru valorile noastre crestine, lumea poate deveni mai buna.

CRACIUN FERICIT TUTUROR ! * autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Se apropie luna...,  Sarbatoarea Craciunului...,  Despre Sfanta sarbatoare...,  Sculati gazde, nu...,  Despre Craciun,  Primul Craciun,  Vine Mos Niculae,  Legenda Craciunului (Sau...,  A pornit Mosu' la drum!,  Pastele pe glob,  Sarbatoarea Floriilor -...,  Sarbatoarea Pastelui,  Pastele,  "CUCII"- obicei...,  Legenda lui Mos Nicolae,  Pizza cu fructe !,  Obiceiuri din Postul Mare,  Obiceiuri de Pasti in...,  Primiti cu Steaua?,  Cand vine tati?

 
SUS