Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieEducatia de acasaNu va fortati copilul sa se imbrace singur...
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
8,93
364 voturi
3449 afisări
img
img
img
img img img img img

Nu va fortati copilul sa se imbrace singur...

Articol adăugat de Gabriel Bratu  Offline


La 5 - 6 ani, mulţi copii sunt încă îmbrăcati de către părinţii lor. In ce punct ar trebui să vă încurajati copilul dumneavoastră sa-si lege singur sireturile şi sa-si incheie singur nasturii de la camasa ?

Sunt sanse ca vreo prietena sa va fi spus: "Stii, sotul imi spune ca nu este bine sa o ajut pe fetita noastra sa-si incheie camasa, sau sa-si lege sireturile, sau sa-si traga fermoarul la bluza. Oare are dreptate ?".

Raspunsul la intrebare ar fi "Da şi nu". Sase ani este o varsta incredibil de inconsecventă, Vor fi unele zile când veţi găsi că fetita dvs. de 6 ani poate sa le faca pe toate, de la sireturi la fermoare, dar vor fi si alte zile atunci când ea nu poate sau nu vrea sa faca aceste lucruri pentru mintea sa este concentrata pe alte lucruri.

Ca regulă generală, este o idee bună de a va încuraja copilul sa faca lucrurile pe care stiti ca le poate face singur. "Încurajarea independenţei copilului poate implica folosirea de frecvente memento-uri, cum ar fi "Nu uita să te legi la sireturi" sau "Cred ca nasturii tai au nevoie sa fie inchisi". Dar, de asemenea, părinţii trebuie să ţina minte că este bine sa-si ajute copilul la imbracat din timp în timp. Dacă copilul cere ajutor, nu va temeti ca este ceva rau in a-l ajuta. Este mult mai bine pentru parinti să-si ajute copilul la această vârstă atunci acesta solicita, decât sa faca din acest lucru o problemă, care deseori declanşează o luptă de putere in familie. Oricum de pe la 7 ani copilul nu va mai cere ajutor decat foarte rar. De fapt, se poate să ajungeti atunci sa va simtiti un pic ciudat, atunci cand cel mic nu va mai cere în mod frecvent ajutor.

Între timp, ca toate problemele care implică ingrijirea copilului, parintii ar trebui să încerce să se sprijine reciproc. Cel mic se simte mai sigur si mai protejat atunci când părinţii lui sunt acord in ceea ce trebuie sa faca el.img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Educatia pozitiva a...,  Unde pleci, mami?,  A fi învăţător,  Jocul - serviciul celor...,  Salvati copiii !...,  Cum sa te ocupi de...,  Gradinita de acasa,  Dezvolta curiozitatea...,  Asculta-ti copilul si el...,  Cel mai important lucru...,  Cu cei mici la film,  Zice nenea Plutarh,  Cum sa iti inveti...,  Nevoile copiilor,  Pași de urmat dacă vrei...,  Cum gestionam...,  Contributia muzicii la...,  Cum să păstrezi...,  Soarele si luna,...,  Cei sapte ani de acasa

 
SUS