Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieEducatia de acasaGradinita de acasa
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,80
9 voturi
2246 afisări
img
img
img
img img img img img

Gradinita de acasa

Articol adăugat de Dana- Georgiana Ciopeica  Offline la 10 martie 2011*


Educatia de acasa este o investitie pe termen lung, pentru copil, pentru noi parintii, dar si pentru societate. Nu este de ajuns sa iti ingrijesti si hranesti copilul. Va trebui sa il educi cu rabdare si prin respectarea personalitatii lui.

Plecand de la vorbele intelepte ale lui Victor Hugo "Fiecare copil pe care il instruim este un om pe care il castigam", incercam sa netezim calea integrarii in colectivitate. Noi, parintii, ar trebui sa fim pentru copil cel mai bun prieten, "ghidul" lui in aceasta lume atat de diversa si fascinanta pe care cu ajutorul nostru va trebui sa o descopere.

Meseria de parinte implica sacrificii.... Dar vi se pare ceva de care nu ati auzit? E mult pentru noi acest lucru? Avand in vedere lumea in care traim, timpul este foarte pretios dar si vital in educarea copilasilor nostri.

Pentru a-i deschide o cale spre lumea in care traim, cea reala, merita un sacrificiu... Copiii ar trebui sa aiba o buna parere de sine, lucru pe care noi trebie sa il inoculam celui mic, sa spuna ce simte, sa-si manifeste interesul si sa puna intrebari, sa nu se teama de esec, sa gandeasca de unul singur, sa aiba incredere in adulti, sa-si recunoasca limitele si mai ales sa inteleaga puterea cuvantului si obligatiilor pe care le are de indeplinit.

Copilul trebuie incurajat in incercarile lui de exprimare sau in cele de a construi lumea sa... Lume in care ar trebui sa intram noi, pentru a intelege intai copilul, apoi nevoia sa... In fiecare zi ar trebui sa alocam timp numai pentru copil, sa radem impreuna, sa discutam, sa coloram, sa ne jucam, sa traim  impreuna bucuria copilariei.

Jean -Jacques ROUSSEAU sustinea ca orice educator ulterior are o influenta mai mica asupra copilului decat a avut cel de dinainte. Asa ca noi, ca parinti, avem o misiune importanta de indeplinit ! Educatia de acasa poate  avea rolul cel mai important in pregatirea copilului pentru viata!  Iar o vorba din popor spune ca "copilul trebuie sa fie educat cand este de-a latul patului nu de-a lungul patului". O vorba extrem de adevarata.  


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Cum sa cresti un CITITOR,  Prima zi de gradinita...,  Prima zi de gradinita,  Cum sa iti inveti...,  Nevoile copiilor,  Frica de gradinita,  Pași de urmat dacă vrei...,  Greselile parintilor in...,  Penis sau cocosel ?,  25 de sfaturi pe care un...,  Familia si fericirea ei,...,  La revedere gradinita!,  Tare-i greu sa fii copil...,  Început de grădiniţă,  Cand vorbirea intarzie...,  Saptamana Portilor...,  Sunt depresiva,  Papusile Rubens Barn ,  Unde pleci, mami?,  Cum să-ţi laşi copilul...

 
SUS