Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieEducatia de acasaFamilia si fericirea ei, astazi
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,03
55 voturi
3910 afisări
img
img
img
img img img img img

Familia si fericirea ei, astazi

Articol adăugat de Monica Fenesi  Offline la 13 iulie 2009


Ne dorim fericire. Ne dorim o familie cu copii sanatosi, cuminti, fericiti. Ce facem noi parintii in acest scop? Incercam sa fim responsabili, sa ne informam, sa ne crestem corect copiii ca pe viitor si ei sa fie intemeietori de familii,parinti buni.

Cu totii dorim sa fim fericiti. Ne-am nascut pentru a fi fericiti. In viata unui om, sursa cea mai importanta de fericire este dragostea si cea mai frumoasa "urmare" a dragostei este copilul (sau copiii). Implinirea,  dobandirea armoniei proprii este data de viata familiala fericita. Bazele acesteia sunt sanatatea precum si intelegerea, comunicarea intre membrii familiei.

De cand e lumea cu totii dorim sa avem copii sanatosi. Mai demult nu erau multe metode pentru pastrarea sanatatii, pentru redobandirea ei (eventual rugaciunea). In ziua de astazi situatia s-a schimbat mult. Tehnologiile medicale noi sunt accesibile tuturor. S-a modernizat si medicina. dar si parintii. Parintii - atat mamicile cat si taticii - invata cresterea si ingrijirea copilului inaintea de conceperea lui. Parintii sunt mai responsabili. Mamicile citesc, se informeaza deja in timpul sarcinii despre fiecare trimestru de sarcina, despre metodele de nastere, despre leuzie, cauta prin carti, reviste si pe Internet raspunsuri la intrebarile lor, sfaturi legate de diverse probleme care pot aparea in viata lor si a copiilor lor. Cu alte cuvinte, isi aduna cunostinte legate de cresterea, ingrijirea copilului, exact ca si cum s-au pregatit profesional pentru un anumit loc de munca. Asa pot preveni multe probleme si isi intemeiaza o familie sanatoasa, fericita.

In ziua de azi si taticii au devenit mai responsabili, tot mai implicati in cresterea copilului. Si ei pot face multe - sa schimbe scutece, sa-l cantareasca pe cel mic, sa-l spele, sa-l plimbe in parc. Singurul lucru pe care nu-l pot face e alaptatul (desi chiar si aici exista niste experimente facute care au avut succes, dar trecem peste asta). Astfel sunt de mare ajuntor mamicii, care se mai poate odihni. Si ajung iarasi la concluzia ca in familie exista intelegere, ajutor reciproc, dragoste, comunicare si deci fericire. Si asa trebuie sa ne educam si copiii, ca sa tinda spre o viata familiala sanatoasa si fericita. Fericire si sanatate multa va doresc!


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Cum sa iti inveti...,  Top 10 activități...,  Cat timp petrecem cu...,  Compromis numit Pis - Pis,  Despre vremurile de...,  Gradinita de acasa,  Gânduri de părinte,  Persoanele care au grija...,  Identificarea cu un sex....,  Disciplina fara tipete,  In excursie cu parintii,  Invata copilul sa...,  Patru combinații cu...,  Influenta televizorului...,  Bunicule, deschide...,  Nevoile copiilor,  Violenta la televizor,  Jucariile copiilor......,  Pași de urmat dacă vrei...,  Implica-ti copilul in...

 
SUS