Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieEducatia de acasaCum sa pretuiasca banii
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,76
16 voturi
2350 afisări
img
img
img
img img img img img

Cum sa pretuiasca banii

Articol adăugat de Dana- Georgiana Ciopeica  Offline la 07 aprilie 2011*


Banii pentru copil nu semnifica prea mult, dar ar trebui invatat cum sa ii castige si sa ii pretuiasca.

Aici putem vorbi de copii din mai multe categorii.
COPII 3-4 ANI 4-6 ANI  si categoriile copiilor mai mari de care vom vorbi cu alte ocazii.   

3-4 ANI
Acestia sunt cei mai mici si mai neintelegatori, dar care pot fi usor invatati cum se castiga BANUL .Strategia mea: copilul trebuie sa vada ca daca dai bani, primesti ceva in schimb si daca muncesti ii primesti. Ati putea sa faceti copilul sa va ajute la treburile casei,cele mai usoare fireste, dandu-i in schimb un banut pentru eforturile sale. Puteti face o cutie de economii unde "piciul" poate sa ii adune pentru a-si cumpara ceva ce isi doreste. Simplul fapt ca va ajuta la gradinarit sau sterge praful, strange farfuria inseamna ceva pentru el, cat si pentru tine ca parinte. Ati putea fi de acord cu mine sau nu, dar reusiti in primul rand sa il disciplinati, tinandu-l ocupat cu o activitate, nu va mai cere bani pentru orice pentru ca va intelege ca banul trebuie muncit apoi treptat veti vedea cum va veni singur sa va ajute la treaba, si se va forma un instinct de a ajuta la activitatile casnice si nu numai. Treptat copilul va invata ca implicarea lui in treburile casnice nu inseamna ca trebuie sa fie raspaltite mereu cu bani, dar va fi multumit si satisfacut atunci cand primeste un banut.

4-6 ANI 

Aceasta categorie de copii poate sa se implice mai mult in gospodarie si poate sa va fie de un real folos atunci cand le solicitati ajutorul. Daca stati la tara puteti pune copilul sa ude dimineata sau seara in gradina de flori sau legume, il puteti invata cum sa smulga buruienile din  gradina, cum sa stranga legumele din gradina... Sunt multe activitati si pentru cei care stau la bloc: sa ude zilnic florile de apartament, de exemplu. Aratandu-i o data, de doua ori, copilul va intelege cum trebuie facuta treaba. Tot la aceasta varsta copilul poate sa ajute la spalatul vaselor, mai ales ca apa este pentru el un mijloc de distractie, de balaceala. Implicand copilul in aceste activitati veti reusi sa va cunoasteti mai bine si sa comunicati suficient incat sa descoperiti lucruri interesante impreuna. Cu timpul copilul va reusi sa isi formezeun reflex de a intreba daca este nevoie de ajutor si atunci i se poate explica ca implicarea lui multumeste, ajuta si munca lui este eficienta. Dar trebuie explicat copilului ca nu orice activitate trebuie rasplatita cu bani, ci si cu o plimbare in parc, vizionarea unui film impreuna la cinema sau la televizor poate fi un mod de rasplata. Veti fi uimiti de reactia copilului si de cata intelegere poate da dovada un copil asa mic. Timpul petrecut cu el este benefic pentru toata lumea, voi il veti cunoaste mai bine, iar el va avea parte de toata atentia voastra, lucru nemaipomenit la aceasta varsta !


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Punguta cu doi bani -...,  Mami, tati, vreau si eu...,  25 de sfaturi pe care un...,  Povestea unui om sarac,  Kinodiseea - un...,  Poezii din folclorul...,  Crema Cu Miere...,  Closca cu sapte pui,  Turtite insiropate,  Copilul meu este timid...,  Zbor liber....,  Budinca de lamaie,  Cele mai importante...,  Figurinele de colorat,  Beneficiile sportului in...,  Cat timp petrecem cu...,  Top 10 idei de cadouri...,  Limbajele de iubire ale...,  Un joc haios cu pirati,  Despre zâne

 
SUS