Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleViata de familieCu drag, despre cei miciPuterile fabuloase ale mamelor
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1309 afisări
img
img
img
img img img img img

Puterile fabuloase ale mamelor

Articol adăugat de Laura Lucescu  Offline la 30 octombrie 2014*


Orice femeie e speciala, fara indoiala, dar cind devine mama lucrurile se transforma cu adevarat. Primeste de undeva, din neant, niste puteri supraomenesti.

Orice femeie e speciala, fara indoiala, dar cind devine mama lucrurile se transforma cu adevarat.  Primeste de undeva, din neant, niste puteri supraomenesti.
      Puterile astea nu se altereaza, ba cu timpul se ascut si se muleaza si mai bine pe fiecare caracter mamos in parte. Atentie! Puterile nu se capata atunci cind devii sotie, sefa, super-woman, diva, model, vedeta, bogatasa. Nici macar atunci cind te indragostesti si simti ca lumea e a ta, ci doar atunci cind aduci o noua viata pe pamint.
      O mama adevarata are macar un ochi la spate. Fabulos! Din ce-am inteles, se activeaza doar cind odrasla e pe cale sa faca ceva nepermis de normele familiale si cutumele unei educatii temeinice si integratoare in societate. Bine, ochiul poate fi si un martor imbatabil in stabilirea (ne)vinovatiei nazdravanului, o masura a tristetilor pe care vrei sa le ascunzi, a bucuriilor pe care abia le stapinesti...
      A! Exista posibilitatea ca ochiul magic sa ramina acasa, de paza, in cazul in care mama trebuie sa plece, iar copiii ramin singuri. E un gadget foarte cool in posesia caruia intri doar atunci cind, din dorinta de a sti si vedea tot ce face copilul tau, il descarci si-l instalezi fara sa clipesti.
      Sa nu uitam insa de ochii ochi. Astia normali, de la locul lor, de sub frunte. Astia vad alte grozavii! Pe linga ca te scaneaza, fotografiaza, radiografiaza s.a.m.d., vad exact si in ce stadiu e coaja oului din care trebuie sa iasa bobocul: daca s-a crapat sau nu, daca au cazut bucati din ea sau nu, daca se vede puful sau nu. In general... sau nu. Orice dorinta de plecare la vreo petrecere, club, aniversare, intilnire debuteaza inevitabil cu o verificare minutioasa a gaoacei. Desi poti crede ca ai scapat demult de ea, o mama te convinge ca nu e deloc asa si ca poate ar fi bine sa mai astepti. Cind intr-un sfirsit ajunge sa accepte ca ai iesit din ou de tot, apare un alt nivel de diagnosticare: puful nu s-a uscat inca si, oricum, trebuie sa apara macar citeva pene, ca semn al maturitatii.
        Puterile mamei sint colosale. Viitorul nu e deloc un secret. Ea iti spune dinainte ce se va intimpla, stie ce-ar trebui sa faci si mai ales cum vor sta lucrurile daca n-o asculti.
        Cind in viata copilului apar greseli, sincope, ratari, dezamagiri, in sufletele mamelor lor se pun in miscare masinarii fantastice ale binelui, dornice de a indeparta orice urma de nefericire, de deziluzie.
        O mama iti vede gindurile asezate in minte, sperantele stivuite in suflet, iti ghiceste fortele strunite in muschi, bucuriile zimbite in coltul gurii... De fapt, puterile fabuloase ale mamelor vin din inima. De aici cresc ochi in plus ca sa vada mai bine, urechi ca sa auda tot, miini mai puternice ca sa imbratiseze etern, sa ajute, sa ridice, sa sustina, sa ghideze.
        Mama mea a avut puterile astea de cind ma stiu. Acum le am si eu. Le ai si tu daca esti mama, fie ca puiul tau are citeva luni sau citeva zeci de ani.
        Foloseste-le in fiecare zi, ca sa sclipeasca asemeni unui diamant bine slefuit!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Cum sa cresti un CITITOR,  Ce viseaza bebelusul?,  Bona, bunici sau...,  Mama - cuvant universal,  Ziua mamei,  Si dorinta mamei s-a...,  Puterea unei viitoare...,  Grija unei mame,  Hiperprotectia parentala,  BAIAT SAU FATA: Afla ce...,  Beneficiile alaptatului,  Mama casnica sau femeie...,  Sarcina pe saptamani

 
SUS