Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSarcinaSfaturiCe nu cauzeaza pierderea unei sarcini
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
8,97
63 voturi
5231 afisări
img
img
img
img img img img img

Ce nu cauzeaza pierderea unei sarcini

Articol adăugat de Elena Tomescu  Offline la 22 iunie 2009


In ciuda faptului ca pierderile de sarcina sunt foarte comune, in mod surprinzator multe femei nu cunosc ce a declansat acest lucru cu adevarat.

Ce NU cauzeaza pierderea unei sarcini

 

Multe conceptii gresite sunt impartite intre femei din generatii. Este important pentru o femeie sa inteleaga ca acestea nu sunt mai mult decat povesti 'babesti' si nu numai ca nu sunt adevarate, dar in unele cazuri iti pot afecta sanatatea.

Mit: Prea mult exercitiu fizic poate provoca pierderea sarcinii

Realitate: Majoritatea expertilor spun ca activitatea fizica in timpul sarcinii ( avand ok-ul doctorului)  poate reduce aceasta posibilitate si imbunatateste sanatatea mamicii si a fatului  (reduce factorul de stress, crampe si dureri).

Mit: O stare de spirit proasta in timpul sarcinii poate afecta fatul.

Realitate: Cu toti acei hormoni, schimbarea starilor de spirit este un fapt in timpul sarcinii si niciun studiu nu a asociat toanele cu ceva mai grav. Dar daca totusi te gasesti intr-o dispozitie din care nu mai poti iesi, adreseaza-te doctorului. Cam 10-20% dintre femeile insarcinate pot suferi de depresie in timpul sarcinii. Depresia, individual, trebuie tratata.

Mit: Prea mult stress poate provoca pierderea sarcinii.

Realitate: Exista anumite conflicte intre studiile efectuate asupra stresului in relatie cu avortul spontan. Tensiunea si anxietatea de zi cu zi (deadline-uri la servici, frica de nastere) nu au fost corelate cu pierderea sarcinii. Totusi, femeile aflate sub stress extrem sunt predispuse la fumat, consum de alcool sau stupefiante, care pot provoca avortul.

Mit: Majoritatea pierderilor de sarcina se datoreaza mamei

Realitate: Majoritatea avorturilor sponte are cauze cromozomiale sau genetice, sau, mai putin frecvent, dezechilibre hormonale sau probleme ale uterului sau placentei, nimic din ceea ce ar putea controla mamica. Toate femeile trebuie sa stie ca in cele mai multe cazuri o pierdere de sarcina este absolut aleatoare si nu exista nicio problema in a ramane din nou insarcinata.

Cand sa incerci din nou dupa o pierdere de sarcina 

Dupa o pierdere timpurie este in regula sa incerci din nou dupa urmatoarea menstruatie (acesta este un semn ca uterul tau functioneaza normal din nou).
Dar,ca de fiecare data, trebuie sa ai unda verde de la doctorul tau si sa-l anunti imediat cand suspectezi ca esti insarcinata.


 img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Ce cauzeaza pierderea de...,  Penis sau cocosel ?,  Lucruri bine de stiut...,  Sunt depresiva,  Sarcina pe saptamani,  Nasterea Pas cu Pas,  Am avut o sarcina plina...,  Din dragoste, faci...,  De ce te ingrasi in...,  Incursiune asupra...,  Ce am urat la primele 3...,  Cele mai mari 10 griji...,  Povestea Karinutzei,  Cum scapi de kilogramele...,  Nastere normala sau...,  Un fratior grabit,  Radiografie in timpul...

 
SUS