Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSarcinaSarcina pe saptamaniSarcina pe saptamani
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,40
681 voturi
584227 afisări
img
img
img
img img img img img

Sarcina pe saptamani

Articol adăugat de Elena Bratu  Offline la 17 iunie 2009

Săptămâna 29 de sarcină

Calendar sarcină
  2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31 32 33 34 35
36 37 38 39 40
Săptămâna 29 de sarcină
Legenda:   Trimestrul I   Trimestrul II   Trimestrul III
Copilul
Lungimea lui este de 22.5 cm de la cap la coccis si de 34 cm de la cap la picioare. Greutatea lui este de 1 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 7.5 cm.
La nivelul creierului, pentru ca propagarea mesajului sa fie rapida si de buna calitate, in jurul fibrelor nervoase trebuie sa se formeze un strat de substanta numit mielina. Mielinizarea nervilor este ultima etapa a maturizarii creierului. Ea va dura aproape 20 de ani!
Mielinizarea nervilor incepe la sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina si este foarte activa pe tot parcursul celui de-al treilea. Ea se afla totusi la un nivel foarte rudimentar la nastere, ceea ce explica de ce nou-nascutul nu merge. Mielinizarea va fi intensa de la nastere pana la varsta de 3 ani, perioada in care se produce o mare acumulare de cunostiinte. Ea va continua gradat in toata perioada copilariei si a adolescentei.
Mama
Cea mai mare parte a mamelor pun circa 400 de grame in aceasta saptamana. Cam 60% din greutatea suplimentara revine fatului si anexelor lui, iar celelalte 40% mamei.
Toate organele vi s-au marit pentru a suporta intensificarea activitatii. Doar ficatul nu s-a modificat. Sub efectul progesteronului, vezica biliara nu se umple la fel de bine si riscul formarii de calculi biliari creste pentru cele care sunt predispuse.
Sfaturi
- Atentie la nasterea premature. Luna a 6-a reprezinta un prag uneori greu de depasit. O cauza beligna datand din lunile anterioare poate deveni critica si poate declansa o nastere prematura.
- Daca gasiti sange pe chilot mergeti la doctor imediat. Aveti probabil placenta inserata aproape de col, in partea inferioara a uterului (placenta praevia). Medicul prescrie in asemenea cazuri repaus absolut in pozitie culcata, pana la termenul sarcinii.
- Daca asteptati gemeni: in general intre 75 pana la 80% dintre primipare si 45% dintre multipare nasc inainte de termen, deoarece uterul este mai tensionat si se contracta mai usor.
- In general odihniti-va.
- Incetati orice activitate sportiva.

» pagina 1 : Sarcina pe saptamani
» pagina 29 : Săptămâna 29 de sarcină


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Nastere normala sau...,  Cele mai mari 10 griji...,  Povestea Karinutzei,  Cum scapi de kilogramele...,  Un fratior grabit,  Diferente intre prima si...,  Puterea unei viitoare...,  BAIAT SAU FATA: Afla ce...,  Incursiune asupra...,  Lectura pentru bebeluşi...,  Amintirile mamicilor,  Nu va temeti..., iubiti...,  Nasterea:spaima sau...,  Ajunsi la maternitate,  Cea mai frumoasa clipa...,  Ce-am cumparat pentru...,  Trusoul bebelusului,  Lucruri bine de stiut...,  Mamica de Printzesina,  Ce am urat la primele 3...

 
SUS