Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSanatateSportulTop 10 activități distractive de primăvară pentru copii și întreaga familie
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1364 afisări
img
img
img
img img img img img

Top 10 activități distractive de primăvară pentru copii și întreaga familie

Articol adăugat de Simona Sarbu  Offline la 07 aprilie 2016*


Chiar dacă s-a lăsat mult așteptată, primăvara își face simțită prezența. Și, ca de obicei, vine cu multă veselie și energie. Există o mulțime de activități la care poate participa întreaga familie, pentru a petrece cât mai mult timp liber împreună!

Cu puțină planificare și fără să fie necesar un buget mare, poți face din această primăvară un anotimp al distracției pentru copilul tău. Dacă îmbini distracția cu acțiunile educaționale, atunci veți petrece un timp de calitate, cu avantaje multiple.

La început de primăvară, copiii sunt nerăbdători să iasă afară și să se bucure de natura în plină schimbare.

divertisment cu copiii

1. JOCURI CU MINGEA
Ia-l pe micuț în parc și nu uitați mingea acasă. Orice activitate este plăcută, mai ales joaca, deci poți să te bucuri și tu alături de el de un joc cu mingea. Fie că abia învață să o bată sau că deja știe mai mult decât o simplă aruncare de la unul la altul, primăvara este parcă un anotimp care stimulează învățarea. De ce să nu experimentați jocuri noi? Acum poate fi momentul să îți înveți copilul să joace volei, baschet sau fotbal. Distracția este garantată.

2. PLIMBĂRI ÎN NATURĂ

În parc, în pădure, sau în excursie, niciuna dintre destinații nu trebuie ratată la început de sezon. Este o ocazie de relaxare și de aerisire, dar mai ales poate fi un prilej nemaipomenit de a învăța câte ceva despre schimbările prin care trece natura între iarnă și primăvară. De asemenea, în parc cel mic va face multă mișcare, va alerga sau se va juca în spațiile special amenajate pentru el. Arată-i micuțului cum pomii încep să înverzească, florile încep să înflorească, păsărelele cântă și albinele zumzăie. Va fi încântat de toate aceste lucruri și va fi totodata o lecție neprețuită de biologie.

3. GRĂDINĂRIT

Fie că stați la casă și aveți o gradina, fie că mergeți des la țară ori la bunici, micuțul va fi încântat de activitățile din grădină. Va începe întâi să se joace în iarbă și cu mâinile în pământ, dar când te va vedea pe tine preocupată de o activitate de grădinărit, va veni să vadă ce faci și va dori să te ajute. Poți să-i arăți cum se sădește o floare sau cum să le ude pe cele deja plantate. Ar putea de asemenea să te ajute la culesul buruienilor. Laudă-l pentru orice activitate dusă la bun sfârșit. Ai grijă să nu îl lași nesupravegheat, dar mai ales nu-i da sarcini pentru îndeplinirea cărora necesită ustensile periculoase.

divertisment cu copiii

4. PLIMBĂRI CU ROLELE SAU BICICLETA

Dacă tot ajungi în parc, poți petrece momente plăcute pe role. Cel mic cu siguranță se va bucura de doza dublă de mișcare și distracție. Mersul pe role este o modalitate plăcuta de a te plimba prin parc, dar și de a slăbi sau de a-ți tonifia musculatura. Prin parc sau în cartierul tău, îl poți scoate pe cel mic și la o plimbare cu bicicleta. Dacă nu știe să meargă pe bicicletă acum este momentul ideal să îl înveți. Veți petrece mult timp în aer liber, vă veți distra și veți învăța lucruri noi. Nu numai că vă veți amuza copios, dar vă mențineți în formă, iar copiii consumă astfel energia debordantă cu care sunt înzestrați. Nu în ultimul rând veți face multă mișcare și vă veți bucura de vremea plăcută.

divertisment cu copiii

5. DESENE CU CRETA PE ASFALT
Dacă nu te-ai mai distrat așa din copilăria ta, acum este momentul potrivit să reînvii amintirile tale. Ia-l pe cel mic în parc sau într-un loc special amenajat pentru copii și dăți frâu imaginației pe asfalt. În acest fel îi vei stimula creativitatea celui mic, care va încerca să reproducă desenele tale și să îi impresioneze pe ceilalți copii.

6. VOLUNTARIAT
De obicei, la începutul primăverii, numeroase organizații dau startul curățeniei generale. Poți merge cu cel mic la o astfel de activitate. În acest fel îl vei familiariza pe cel mic cu valorile sociale, voluntariatul și beneficiile acestor demersuri.

7.  MERGI LA GRĂDINA BOTANICĂ ȘI LA ZOO
În zilele călduroase și plăcute de primăvară, vizitează împreună cu cel mic Grădina Botanică. Pentru el va fi un eveniment special, va învăța lucruri noi și de asemenea veți avea ocazia să petreceți mult timp în aer liber. Animalele și natura fac casa bună pentru distracția copilului și relaxarea lui. În plus, este și o ocazie pentru voi, părinții, să ieșiți un pic din cotidian și să vă bucurați cu micuții voștri… ca niște copii mai măricei!

divertisment cu copiii

8. NICI O VAZĂ FĂRĂ FLORI
E timpul ca vazele care au “hibernat” o iarna întreagă să revină la viață și să fie umplute cu cele mai frumoase flori din piață sau din grădină. E sezonul lalelelor, freziilor, zambilelor, narciselor și al altor minunății colorate și frumos parfumate. Este o oportunitate de a-l învăța pe copil despre florile de primăvară și de a aduce un suflu proaspăt fiecarei camere din căsuță.

9. ÎNĂLȚAȚI UN ZMEU
Acum, că soarele e revenit la gânduri mai bune și că iarba începe iar să țeasă un covor verde superb pe câmpuri, în păduri ori parcuri, este momentul să marcați momentul cu realizarea și înălțarea unui zmeu împreună cu cel mic. Ce amuzant și plăcut este să te joci în natură!

10. MERGI LA PICNIC
Picnicul este modalitatea ideală prin care poți face mișcare, poți petrece mult timp în aer liber și te poți distra alături de copil și întreaga familie. Pentru picnic îți poți rezerva chiar și întreaga zi și va fi un moment pe care vei vrea să îl repeți


Profită la maxim de zilele cu soare blând și petrece mai mult timp în aer liber împreună cu copilul tău!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
LegoLand - Danemarca,  Povestea papusii Bratz,  Joaca cu copiii,  Arenele de Joacă...,  Filme de vazut impreuna...,  Top 10 idei de cadouri...,  Cum se tratează astenia...,  Jocul în viața...,  Infectiile respiratorii...,  Papusile Momiji,  Super Dollfie ,  Port Aventura - Spania,  Disneyland,  Celebrele Papusi Muppets,  Familia si fericirea ei,...,  Parcul Prater - Viena,...,  Cat timp petrecem cu...,  Figurinele de colorat,  Cum sa iti inveti...,  Se coc ciresele...

 
SUS