Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSanatateSportulBeneficiile sportului in viata copiilor
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
831 afisări
img
img
img
img img img img img

Beneficiile sportului in viata copiilor

Articol adăugat de Simona Sarbu  Offline la 29 martie 2016*


Importanta sportului, in viata noastra, este foarte mare. Inca din frageda pruncie si pana la varste foarte mari, este necesar sa introducem in viata noastra macar cateva minute de miscare zilnice!

Practicarea sportului de mici ne face să acumulăm un bagaj de experiențe motorii, psihologice și sociale, care ne va fi de folos toată viața. Sporturile organizate pot ajuta copiii sa creasca nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal pana la mersul pe role, de la inot pana la mersul pe jos, miscarea le ofera copiilor sansa de a se dezvolta armonios. Practicat in echipa sau in cadru organizat, sportul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play. In plus de beneficiile sale sociale, sportul ofera si o metoda grozava pentru copii de a se distra. O activitate fizica constanta, realizata de 2-3 ori pe saptamana, inceputa de la varsta de 3-4 ani are un rol preventiv foarte important:

1. Intareste imunitatea, previne imbolnavirile

Sportul pentru copii

2. Sportul consolideaza scheletul, fortifica inima si plamanii, ajuta copilul sa-si coordoneze miscarile corpului, previne riscul de aparitie a obezitatii.

exercitii fizice pentru copii

3. Practicarea constanta a sportului ajuta atat  la dezvoltarea corecta a musculaturii cat si la adoptarea unei posturi corecte a corpului.4. Sportul este de asemenea un minunat instrument de socializare si de dezvoltare a valorilor educative: disciplina, rabdare, concentrare.

S-a ajuns la concluzia ca sportul ii ajuta pe copii sa aiba si rezultate mai bune la invatatura. In timpul activitatilor fizice, creierul se oxigeneaza mai bine si astfel creste capacitatea de intelegere si memorare.
Asadar, sportul poate influenta in bine caracterul copilului: cei timizi vor castiga incredere in ei si vor invata sa se exteriorizeze practicand un sport de echipa, in timp ce copiii nervosi vor invata concentrarea si autocontrolul in sporturile mai precise.Atat timp cat acordati o atentie sporita comportamentului copilului in timpul practicarii sportului si efectelor pe care acesta le are asupra starii lui emotionale, a celei fizice si a celei scolare, veti face fata oricaror probleme care pot aparea, de-a lungul timpului.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Miscarea in aer liber,  Figurinele de colorat,  Cat timp petrecem cu...,  Kinodiseea - un...,  Limbajele de iubire ale...,  Relationarea si...,  Ateliere de creatie...,  Top 10 idei de cadouri...,  Poezii din folclorul...,  Crema Cu Miere...,  Closca cu sapte pui,  Turtite insiropate,  Budinca de lamaie,  Fobia sociala la copii,  Stresul la cei mici...,  Anxietatea generalizata...,  Nadia - Papusa gimnasta,  Activitati sportive...,  Cind incep copiii sa ne...,  Jocul - serviciul celor...

 
SUS