Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSanatateBoliProbioticele - pro sau contra?
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
1808 afisări
img
img
img
img img img img img

Probioticele - pro sau contra?

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 07 februarie 2013*


Probioticele sunt produse care conţin enzime microbiologice generate de "bacterii bune". Ele refac balanţa intestinală şi cresc rezistenţa la germeni patogeni. Acţionând asupra florei intestinale, probioticele stimulează procesul de detoxifiere.

Probioticele sunt produse care conţin enzime microbiologice generate de "bacterii bune". Ele refac balanţa intestinală şi cresc rezistenţa la germeni patogeni. Acţionând asupra florei intestinale, probioticele stimulează procesul de detoxifiere şi sunt cunoscute pentru contribuţia lor la prevenirea cancerului de colon.

Însă studiile privind probioticele dezvăluie că ele nu oferă organismului ceea ce spun reclamele. O cercetare publicată în revista de specialitate "Pediatrics" arată că oamenii de ştiinţă nu au găsit nicio dovadă că alimentele probiotice ar atenua constipaţia la copii.

"În baza celor descoperite, nu aş recomanda părinţilor să-şi hrănească micuţii cu produse probiotice. Chiar dacă le dau de mâncare un iaurt cu cinci feluri diferite de «bacterii bune», în momentul în care organismul va înceta să primească acel aliment, microoganismele din corpurile copiilor vor reveni la stadiul iniţial, de dinainte de ingerarea probioticului", a declarat doctorul Frank Gtreen, profesor de pediatrie la Spitalul Meriter din Madison, SUA, citat de publicaţia "Live Science".

Un studiu efectuat pe aproximativ 130 de copii ce prezentau risc alergic arată că un regim alimentar care conţine şi probiotice chiar i-a ajutat să-şi fortifice sistemul imunitar. Însă, până la vârsta de doi ani, 23% din ei au dezvoltat eczeme.

Aceste alimente nu şi-au dovedit eficienţa nici în tratarea sindromului de colon iritabil, a colitei ulcerative cronice, sau a bolii inflamatorii Crohn, transmite Academia de Pediatrie (AAP) din Statele Unite ale Americii.

Potrivit AAP, pe termen lung, pentru un copil sănătos ce nu are vreo predispoziţie către anumite afecţiuni, produsele probiotice nu generează efecte adverse.
 

Ştiaţi că...
... murăturile în sare sunt alimente probiotice?

"Varza, castraveciorii sau alte legume conservate în sare, nu în oţet, au o microfloră probiotică vie. Murăturile îmbunătăţesc digestia, stimulează detoxifierea şi întăresc sistemul imunitar, în timp ce conservele în oţet pot irita sistemul gastrointestinal în cazul unor persoane", a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Cercetări Alimentare, din Bucureşti.

 * Sursa articolului: www.adevarul.ro (Adevarul Sanatate)
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Beneficiile practicarii...,  Fereste mainile...,  Iaurt de casa,  Iaurt vegetal din fructe...,  Muraturi asortate, in...,  Alimentatia copilului de...,  Alimentatia mamei in...,  Dieta Montignac (Indici...,  Relationarea si...,  Inghetata de iaurt cu...,  Friptura de cerb,  Mango Lassi,  Supa de morcovi cu...,  Shake de kiwi cu miere,  Ateliere de creatie...,  Ce se intampla cand la o...,  Figurinele de colorat,  Cat timp petrecem cu...,  Fobia sociala la copii,  Limbajele de iubire ale...

 
SUS