Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSanatateBoliInfectiile respiratorii si abuzul terapeutic
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
3 voturi
1913 afisări
img
img
img
img img img img img

Infectiile respiratorii si abuzul terapeutic

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 07 octombrie 2010*


Perioada ce se intinde de la venirea frigului, pana in primavara este propice recrudescentei infectiilor respiratorii puternice la copiii mici., unii dintre ei prezentand chiar episoade infectioase repetate.

Nu este exceptional ca antibiotice diverse sunt prescrise cu aceasta ocazie, in functie de schimbarile care au loc la capatul catorva zile. Nu este deloc rar ca medicamentele derivate ale cortizonului sa fie prescrise pentru efectul lor anti-inflamator.
Trebuie stiut ca majoritatea acestor infectii sunt de origine virala, virusul fiind transmis de la copil la copil, in colectivitati sau acasa.
Prima manifestare a infectiei virale respiratorii este o scurgere nazala (rinita), care poate apoi sa atinga faringele (rinofaringita).sau bronhiile (bronsita, bronsiolita), chiar si urechile (otita).
Niciun antibiotic nu este eficace asupra virusului si prescrierea lui dintr-o data este fara sens. Singura sa indicatie este pentru tratamentul supra-infectiilor de origine bacteriana. Acestea trebuie cautate atunci cand febra persista pe parcursul a 3-4 zile sau cand reapare atunci cand infectia initiala parea ca se amelioreaza. Prescriptia abuziva a antibioticelor in fata unei infectii care debuteaza cu o rinita este costisitoare si risca sa faciliteze dezvoltarea unor bacterii rezistente.
Derivatii cortizonului sunt din ce in ce mai mult prescrisi pentru o infectie respiratorie. Trebuie sa ne amintim ca singurele lor indicatii privesc laringitele ascutite, anumite crize de astm si anumite sinuzite. Prescrise izolat (cum de altfel sunt si anti-inflamatoarele non-steroide), risca sa faciliteze survenirea si difuzarea unei supra-infectii bacteriene.
 
Trebuie sa cunoastem indicatiile fiecarui medicament inainte de a-l administra copilului. Acestea pot crea neplaceri mult mai mari decat cele initiale daca sunt prescrise abuziv. Consultati mai multi medici daca nu sunteti sigura ca tratamentul initial este cel corect.
 * autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Top 10 activități...,  Cum se tratează astenia...,  Povestile, art-terapia...,  5 Probleme care...,  Penis sau cocosel ?,  Limbajele de iubire ale...,  Legende despre ghiocei,  Ramas bun, IARNA!,  Sarbatoarea Floriilor -...,  Alimentatia celor mici,  Joaca cu copiii,  Franturi din viata celor...,  Poezii din folclorul...,  Esti al meu,  De ce spun copii NU,  Se coc ciresele...,  De ce fac copiii crize...,  Omul care esti,  Rutina... bat-o vina !,  Cum sa cresti un CITITOR

 
SUS