Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleSanatateBoliCum se tratează astenia de primăvară la copii
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
749 afisări
img
img
img
img img img img img

Cum se tratează astenia de primăvară la copii

Articol adăugat de Simona Sarbu  Offline la 07 aprilie 2016*


Primăvara, natura se trezeşte la viaţă, dar apare astenia sau oboseala de primăvară! Astenia nu este o boală, ci mai degrabă este o stare şi este la fel de comună în rândul copiilor, la fel cum este şi în rândul adulţilor.

Iată cum îl ajuţi pe copilul tău să facă faţă asteniei de primăvară în aşa fel încât să nu ajungă să între într-o stare de depresie, pentru că aceasta este cea mai comună urmare a unei astenii de primăvară scăpată de sub control.

astenia de primavara

Oboseala este o afecţiune caracterizată de un dezechilibru hormonal care apare ca rezultat al schimbărilor atmosferice şi care duce la perturbarea ritmului biologic normal: creşte ziua, se încălzeşte, se modifică presiunea atmosferică. Toate aceste schimbări transmit semnale la creier care activează secreţia de hormoni şi neurotransmiţători (responsabili de starea de spirit). Chiar şi în cazul copiilor, când acest nivel nu este echilibrat se instalează o stare de apatie şi tristete.

Dacă observi că micuţul tău prezintă astfel de simptome odată cu venirea primăverii, acordă-i atenţia cuvenită pentru a nu se transforma într-o stare mai gravă, care să îi afecteze întreaga stare de sănătate.
Există câteva lucruri esenţiale pe care le poţi face pentru a împiedica apariţia asteniei de primăvară la copilul tău. În primul rând este foarte important să aibă un stil de viaţă echilbrat, suficientă odihnă şi o alimentaţie potrivită din care să nu lipsească vitaminele şi mineralele esenţiale pentru a preveni oboseala care se instalează la început de primăvară.

Cei mai importanţi nutrienți sunt cei care oferă energie şi un tonus bun: viatmina B care se găseşte în ouă, cereale integrale, peste şi lapte; vitamina C din citrice, legume verzi; magneziu, fosforul din brocoli, carne roşie, fructe uscate; zinc; fierul pe care îl pot lua din spanac, mazăre, cartofi.

Pe lângă alimentaţia bogată în vitamine sunt importante relaxarea, somnul odihnitor şi sportul pentru că activitatea fizică este una dintre cele mai bune metode prin care poate fi prevenită astenia de primăvară.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Top 10 activități...,  Legende despre ghiocei,  Ramas bun, IARNA!,  Sarbatoarea Floriilor -...,  Se coc ciresele...,  Omul care esti,  Infectiile respiratorii...,  Cum scapi de kilogramele...,  Persoanele care au grija...,  Cum sa iti inveti...,  Violenta la televizor,  Evitaţi comparaţiile...,  Metode simple pentru a...,  25 de sfaturi pe care un...,  Familia si fericirea ei,...,  Cat timp petrecem cu...,  Copilul meu este timid...,  Despre vremurile de...,  Gradinita de acasa,  Gânduri de părinte

 
SUS