Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleResurseZodiaceZodiacul floral
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,36
46 voturi
3040 afisări
img
img
img
img img img img img

Zodiacul floral

Articol adăugat de D Andreea  Offline la 26 iunie 2009


Un zodiac deosebit de interesant.

FLOAREA-SOARELUI
persoanele nascute in zilele de: 1, 10, 19, 28
Caracter si destin: Persoana dinamica, expansiva, placuta, iar felul dumneavoastra de a va comporta in societate va confera un anume magnetism in raza caruia vor intra multe persoane. Uneori puteti deveni tiranica cu ceilalti (prin ascutirea la extrem al unui simt al autoritatii ce va este propriu), sau o puteti apuca pe o cale care nu duce nicaieri, indeosebi in perioada de tinerete. Trebuie de asemenea sa invatati sa va invingeti si alte defecte (daca doriti sa aveti parte de o existenta armonioasa), ca: impulsivitatea si imprudenta, severitatea excesiva, sau nesinceritatea. Va descurcati in cele mai dificile situatii si capacitatea dumneavoastra de a gasi intotdeauna calea spre lumina in astfel de imprejurari va starni admiratia si va impune celorlalti.
Trasatura definitorie: Generozitatea.
Compatibilitate cu: Bujorul, albastreaua, orhideea.
Numere norocoase: 1, 11, 16, 19, 22, 25, 31.
Zile favorabile: Duminica si luni.

Floarea ce reprezinta acest semn evidentiaza nevoia dumneavoastra de stralucire, de a fi in centrul atentiei, precum si o anume continuitate a actiunilor de urmarire a unui scop ori ideal (in ciuda unei aparente instabilitati), asemeni florii soarelui ce isi improspateaza florile din lumina si caldura soarelui si-l urmareste constant pe tot parcursul zilei.

BUJORUL
persoanele nascute in zilele de: 2, 11, 20, 29
Caracter si destin: Ceea ce este de apreciat in mod deosebit la nativa acestui semn e perseverenta de care da dovada in orice situatie, fie ea cat de grea. Uneori, insa, aceasta calitate se poate transforma in inflexibilitate si incapatanare si ar fi de dorit, pentru o mai buna comunicare cu ceilalti, sa incerce sa-si corecteze aceste defecte. Loialitatea deosebita a nativei va fi reliefata in circumstantele in care e vorba in mod explicit de datoria ei. Ii place foarte mult natura, iar activitatile sale practice sunt indreptate catre asigurarea unui trai confortabil si fara probleme. Trebuie sa-si supravegheze tot timpul tendintele de a-i nesocoti pe ceilalti (si uneori chiar si de a-i jigni) si sa dea dovada de rabdare si intelegere in acest sens. De asemenea, nu ar strica sa fie mai curajoasa in tot ce face. Doar respectand aceste principii va putea fi impacata cu sine si cu cei din jur.
Trasatura definitorie: Pasiunea arzatoare.
Compatibilitate cu: Bujorul, albastreaua, orhideea, macul si margareta.
Numere norocoase: 1, 4, 7, 9, 18, 27, 33, 42.
Zile favorabile: Duminica, luni, vineri.

Bujorul, rosu ca focul, semnifica sangele infierbantat al nativei si dorinta ei devoratoare de a iubi, de a se darui in trairile sale cele mai nobile si de a inflori la caldura acestor sentimente. Caracterul sau este exprimat foarte bine de expresia populara "a se imbujora" in urma unei actiuni navalnice ori, cel mai adesea, a unui fior de dragoste si care reda in aceeasi masura elanul sufletesc, sfiiciunea si sentimentul unui nou inceput, specifice unei situatii.

PAPUCUL-DOAMNEI
persoanele nascute in zilele de: 3, 12, 21, 30
Caracter si destin: Nu suportati sa stati mai multa vreme intr-un loc; decorurile, situatiile si personajele trebuie sa se schimbe mereu pentru a va simti bine. Programele si regulamentele nu sunt pentru dumneavoastra, caci vi se pare ca ele va rapesc libertatea pe care din totdeauna puneti mare pret. Ceea ce va marcheaza fundamental este o mare nestinsa curiozitate, ce are in permanenta nevoie de lucruri noi care sa o alimenteze. Va dauneaza foarte mult faptul ca, raportat si la instabilitatea ce va este proprie, tindeti sa fiti superficiala si sa va comportati ca atare, in special in ce priveste viata sentimentala si erotica; sunteti, de asemenea, foarte imprastiata si ceva mai multa rigoare in ceea ce intreprindeti nu poate decat sa va foloseasca; in sfarsit, mizati uneori prea mult pe o singura carte, iar riscurile pe care vi le asumati va pot duce la esec total. Toate aceste trasaturi ies mai bine in evidenta in domeniul experientelor amoroase, dar ele exista si va saboteaza si in alte compartimente ale existentei.
Trasatura definitorie: Instabilitatea.
Compatibilitate cu: Macul, trandafirul, papucul-doamnei.
Numere norocoase: 6, 9, 15, 18, 24, 27.
Zile favorabile: Sambata, duminica, luni.

Culoarea galben-purpuriu a acestei flori semnifica pe de o parte, exuberanta si timiditate in masuri egale, agitatie si veselie, pe de alta parte. Ca singura specie din familia orhideelor de pe teritoriul tarii noastre, papucul-doamnei confera supusilor sai un aer de delicatete si de fragilitate usor exotice, care de multe ori pot ramane doar la nivelul aparentelor.

ALBASTREAUA
persoanele nascute in zilele de: 4, 13, 22, 31
Caracter si destin: Cea mai de seama trasatura a acestui semn este fidelitatea - si persoanele care va cunosc, indiferent de natura raporturilor intretinute, pot confirma acest lucru. Poate ca aceasta calitate este o prelungire a marii nevoi de stabilitate pe care o aveti in permanenta si care va impiedica sa va aventurati in actiuni nesabuite. Ceea ce va place foarte mult si va procura tocmai acel sentiment de care era vorba mai sus este ordinea, avand acest simt intr-atat de dezvoltat incat incepeti de multe ori sa organizati si experientele celorlalti. Punctele dumneavoastra de vedere sunt in general juste, dar ar trebui mai mult tact uneori cand vi le impuneti. Veti reusi sa va asigurati o viata armonioasa doar prin abandonarea unei anume rigiditati ce va caracterizeaza si dand dovada de mai multa intelegere fata de ceilalti.
Trasatura definitorie: Fidelitatea.
Compatibilitate cu: Albastreaua, margareta, bujorul, macul.
Numere norocoase: 1, 7, 16, 19, 20, 25, 29.
Zile favorabile: Sambata, duminica, luni.

Albastreaua, asimilata si cu floarea de nu-ma-uita, exprima cum nu se poate mai bine aceasta constanta care-l caracterizeaza cel mai bine pe nativul semnului, anume consecventa in sentimente si in atasamentele fata de alte persoane. Intotdeauna albastrul ne va evoca o fire profunda si sensibila, ce nu ni se va sterge curand din memorie.

IRISUL
persoanele nascute in zilele de: 5, 14, 23
Caracter si destin: Va caracterizeaza printr-o mare adaptibilitate la medii, persoane noi si acest lucru implicand in acelasi timp un spatiu de activitate destul de extins si de divers. Sunteti simpatica, aveti o inteligenta remarcabila si va dovediti o fire foarte sociabila. Desi de regula apareti ca o persoana agreabila, puteti deveni uneori un vulcan in plina activitate daca aveti impresia ca cineva va jigneste profund si pe neasteptate. Cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa vi se incalce libertatea in mod iremediabil - si asta in special prin dependenta dumneavoastra fata de placerile de tot felul pe care, odata ce le-ati gustat, vi le faceti definitiv stapane. Ar trebui deci sa aveti in vedere foarte serios acest lucru si sa dovediti mai multa clarviziune si retinere.
Trasatura definitorie: Dinamismul.
Compatibilitate cu: Toate florile.
Numere norocoase: 1, 10, 19, 28, 30, 38.
Zile favorabile: Miercuri, vineri.

Irisul (sau stanjenelul) este o floare mare si foarte deschisa, caracteristica graitoare pentru nativul subordonat ei, sociabil si lipsit de mistere fata de ceilalti. Felul placut de a fi al acestei persoane este ilustrat exemplar de faptul ca in Japonia irisul este o floare venerata si un simbol national.

MACUL
persoanele nascute in zilele de: 6, 15, 24.
Caracter si destin: Aveti o buna intuitie care va ajuta sa anticipati anumite situatii si chiar sa faceti profetii in toata regula. Nici o persoana nu are secrete fata de dumneavoastra, caci dispuneti de o buna psihologie pe care o aplicati in ceea ce priveste gandurile ori sentimentele celor ce va inconjoara. Sunteti sensibila, rafinata si va cufundati in reverii adanci. Trebuie corectata totala lipsa de aplecare spre o mai buna organizare si disciplinare a fortelor proprii in confruntarea cu viata de zi cu zi, deoarece aici sunteti complet rupta de realitate. In compensatie, e foarte posibil sa alunecati pe panta alcoolismului, ori sa va oferiti naluciri extatice drogandu-va. Pentru a evita aceste cai ruinatoare, este deci necesar sa va rationalizati contactul cu realitatea in asa maniera incat sa puteti face fata cenusiului cotidian.
Trasatura definitorie: Senzualitatea.
Compatibilitate cu: Trandafirul, papucul-doamnei.
Numere norocoase: 3, 6, 9, 21, 24, 27, 30.
Zile favorabile: Marti, joi, vineri.

Floarea dumneavoastra este deci macul, a carui culoare rosie in lumina orbitoare a soarelui de vara semnifica senzualitatea calda ce va invaluie, caldura mangaietoare si atmosfera de reverie si ambiguitate specifica lungilor zile linistite ale acestui anotimp. Un mac dezradacinat ori lovit de furtuna isi pierde usor petalele, mai inainte chiar de a avea timp sa se ofileasca.

ORHIDEEA
persoanele nascute in zilele de: 7, 16, 25
Caracter si destin: Sensibila, aveti un simt al datoriei foarte dezvoltat si acest lucru va face sa fiti expusa unor frustrari si dezamagiri, in cazul in care veti sesiza abateri de la regulile de onestitatea din partea celorlalti fata de dumneavoastra. Evitati in genere conflictele care va consuma foarte mult nervos, in schimb sunteti genul de persoana gata oricand sa ajute pe cei din jur intr-un total dezinteresat.
Va marcheaza foarte mult in viata de zi cu zi o tristete ce va este familiara, dar care trebuie tinuta sub control pentru a nu fi vreodata nevoie sa ajungeti intr-o clinica de psihiatrie. Cum tot va place mult sa calatoriti (caci sunteti foarte curioasa) o solutie ar putea consta in a va bruia melancolia excesiva in glasul rotilor de tren, de a o risipi mereu in peisaje. Caminul pe care vi-l doriti este unul bine organizat si avand tot ceea ce-i trebuie.
Trasatura definitorie: Intransigenta sentimentala.
Compatibilitate cu: Floarea-soarelui, papucul-doamnei.
Numere norocoase: 12, 20, 21, 29, 30, 40.
Zile favorabile: Duminica, luni.

Orhideea, aceasta frumusete exotica, va apare intotdeauna ca un simbol aparte, iar nativul va fi mereu pe o pozitie distinca (chiar daca uneori discreta) si nu se va amesteca decat arareori cu ceilalti. Aspectul inconfundabil al acestei flori princiare, aristocratice, consta in sentimentele contradictorii pe care le inspira - de eteric, de fragilitate, de detasare de nuantele terestre ale existentei, iar in acelasi timp de frumusete concreta, izbitoare.
Din cele peste o mie de specii de orhidee raspandite pe glob, cea mai frumoasa se gaseste in Filipine, ori poate se afla chiar langa dumneavoastra asteptand sa o culegeti.

MARGARETA

persoanele nascute in zilele de: 8, 17, 26
Caracter si destin: Dati dovada de multa perseverenta in a va sustine punctele de vedere, aceasta neinsemnand insa ca sunteti o persoana agresiva - dimpotriva. Aceasta trasatura se coreleaza cu temeritatea pe care in mod sigur o aveti in toate imprejurarile. Va mai caracterizati prin modestie si uneori printr-o usoara rezerva in raporturile cu ceilalti. Prietenii dumneavoastra nu sunt numerosi, dar sunt de nadejde. Fiind in permanenta defensiva pe plan existential, se intampla de multe ori sa capitulati mult prea usor. Calitatile pe care vi le dezvoltati continuu sunt prudenta si clarviziunea - si aceasta deoarece nu sunteti scutita de necazuri. Tot in aceasta ordine de idei veti deveni in timp foarte sensibila si susceptibila; e bine totusi sa va paziti de a fi suspicioasa in mod constant cu toata lumea.
Trasatura definitorie: Fragilitatea.
Compatibilitatea cu: Albastreaua, bujorul, macul, floarea-soarelui.
Numere norocoase: 4, 8, 22, 24, 26, 31.
Zile favorabile: Sambata.

Margareta semnifica inocenta, candoare, ori faptul de a se sti iubita. Timiditatea si puritatea ce caracterizeaza aceste flori sunt justificate prin testul culorilor (cuprins in acest volum), de mijlocul lor galben si de petalele albe si delicate. Multor fete li s-au dat numele lor, dintr-o evidenta dorinta de a le semana.

TRANDAFIRUL
persoanele nascute in zilele: 9, 18, 27.
Caracter si destin: Temperamentala si impulsiva, sunteti adesea expusa unor consecinte neplacute ale actelor dumneavoastra. Nu va dati inapoi din fata sarcinilor dificile si manifestati un curaj demn de admiratie, curaj ce merge de multe ori in mod firesc pana la a face mari sacrificii si a indura mari privatiuni. Familia si prietenii se pot bizui pe dumneavoastra, caci sunteti ca o leoaica ce-si apara puii atunci cand acestia sunt amenintati. In nici o imprejurare nu se poate trece prea usor peste interesele dumneavoastra vitale si adesea ii veti deranja pe multi prin simtul moral foarte dezvoltat, chiar sever. Veti urmari in viata idealuri mai apropiate sau mai indepartate, carora le veti consacra intreaga dumneavoastra energie. Recomandarea care vi se poate face este de a fi foarte prevazatoare si atenta la relatia de cuplu, caci ati putea ramane singura pentru totdeauna in cazul in care va veti neglija partenerul in dragoste.
Trasatura definitorie: Pasiunea.
Compatibilitate cu: Papucul-doamnei, macul.
Numere norocoase: 9, 15, 18, 24, 27, 30.
Zile favorabile: Marti, joi, vineri.

Trandafirul, acest simbol celebru al dragostei, caracterizeaza exemplar pe nativa semnului prin involburarea rosie a petalelor ce corespunde sangelui infierbantat si pasiunii tumultoase a supusei sale. Si chiar daca uneori aceasta floare este simbol al prea multor iubiri, nu putem ramane indiferenti la frumusetea si farmecul sau majestuos si nu putem sa nu ne amintim mereu de nu mai putin celebru refren: "L'important, c'est la rose" !


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Zodiacul chinezesc al...,  Zodiacul european al...,  Zodiacul indian,  Zodiac gastronomic,  Zodiacul defectelor,  Zodiacul totemic,  Zodiacul evreiesc,  Zodiacul practic

 
SUS