Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleResurseFlora si faunaFlora si fauna din jurul Bucurestiului
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
8,96
233 voturi
8352 afisări
img
img
img
img img img img img

Flora si fauna din jurul Bucurestiului

Articol adăugat de VIOLETA PASAROIU  Offline la 11 iunie 2009

fauna si flora

In parcurile amenajate din interiorul orasului se pot intalni specii aclimatizate, care nu sunt specifice campiei. Climatul si relieful din imprejurimile Bucurestiului sunt potrivite pentru agricultura. Se cultiva cereale, legume si pomi fructiferi.

In paduri cresc o mare varietate de ciuperci, ferigi si muschi.
Fauna este formata mai ales din animale domestice. Vegetatia s-a restrans treptat si multe din animalele salbatice au disparut. In zilele noastre au ramas pasari si rozatoare mici, ca veveritele, in insulele de padure care mai exista. In culturile de cereale traiesc pasari, rozatoare si insecte. Unele vietati s-au adaptat vietii de oras. De pilda, rozatoarele, pasarile si insectele salasluiesc acum printre case si alte cladiri. in continuare sunt prezentete cateva exemple de plante si animale intalnite mai des in jurul Bucurestiului.

Plopul
Plopul este un gen de arbore cu frunze ovale si cu flori careapar inainte de infrunzire. Are o crestere rapida si o mare capacitate de inmultire. In tara noastra cresc zece specii de plopi. in zona de campie (Bucuresti) cel mai frecvent intalnit este plopul inalt (aproximativ 30 de metri) cu coroana larga, rotunda si cu scoarta albicioasa. Lemnul de plop este folosit la fabricarea chibriturilor, a furnirelor, a sindrilei precum ti in industria celulozei.

Salcia
Este un arbore inalt de pana la 20 de metri, cu frunze lanceolate si flori grupate in inflorescente. Are lemnul usor, moale, omogen, folosit mai mult pentru foc si la fabricarea chibriturilor. Salcia creste spontan in special in zona de campie pe maluil apelor si in parcuri.

Stejarul de ses
Exista peste 400 de specii de stejar. Printre acestea, stejarul de ses este un arbore cu frunze cazatoare, care poate atinge 30-40 metri inaltime. Creste greu, dar traieste cel putin 400 de ani. Scoarta sa contine tanin si este utilizata in industria pielariei, iar lemnul, foarte dur, este folosit in industria mobilei. Stejarul face un fruct numit ghinda, de forma alungita si cilindrica. Ghinda, de dimensiunea unui ou mic, uneori striata cu dungi maronii, este asezata intr-o cupa micuta, numita capsula.

Ciresul

Este un pom fructifer din familia rozaceelor, inalt de 8 12 metri cu trunchiul de culoare bruna cenusie, cu flori albe. Fructul este format dintr-o grupa carnoasa, sferica, de culoare galbuie sau rosie cu diferite nuante, cu gust dulce sau amarui. Se cultiva in livezi sau in gradinile particulare. Lemnul ciresului este folosit la fabricarea mobilei.

Castanul
Castanul obisnuit cu frunze dintate face fructe comestibile, castanele. Acestea sunt acoperite cu un invelis dur, spinos, care se deschide la maturitate in patru parti. Fructul numit castana, nu trebuie confundat cu castana de India, fruct al unui tip diferit de castan, necomestibil.

Bufnita
Face parte din familia pasarilor rapitoare de noapte. Sunt specii adaptate la viata nocturna, au vazul si auzul foarte bine dezvoltate. Acuitatea vizuala si auditiva le permite localizarea prazii (de regula mici rozatoare) pe care o imobilizeaza cu ghearele. Penele sunt mari si infoiate si nu produc zgomot cand pasarea zboara. Au un cap mare cu mobilitate accentuata; ochii sunt situati frontal si delimitati de pene in forma de rozeta acoperind si baza ciocului. Ciocul este puternic, maxilarul incovoiat si cu margini ascutite.


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Sunt depresiva,  Curiozitati din lumea...,  Curiozitati despre plante,  Orhideea - o regina a...

 
SUS