Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleResurseDesene AnimateCartea Junglei
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
8,81
258 voturi
5917 afisări
img
img
img
img img img img img

Cartea Junglei

Articol adăugat de Elena Crestescu  Offline la 28 mai 2009


"Cartea Junglei" este un desen animat "Disney" celebru, realizat dupa cartea cu acelasi nume a lui Rudyard Kipling.

Este povestea unui baietel indian pe nume Mowgli, pe care pantera Bagheera il gaseste in jungla intr-un cos de nuiele, scancind in scutece. Bagheera ii ia pe puiul de om si-l lasa in apropierea adapostului unei familii de lupi cu pui, in speranta ca lupoaica-mama il va accepta si pe el si il va ingriji.
Lupii l-au primit pe Mowgli in mijlocul lor si l-au crescut impreuna cu puii lor, daruindu-i dragoste si rasfatandu-l. Mowgli i-a indragit si el pe lupi si era fericit in familia lui adoptiva, fiind vizitat uneori de Bagheera.
In jungla exista insa un mare pericol – tigrul Shere Khan, care auzise de baietelul crescut de lupi si dorea sa scape de el, pentru ca ii ura pe oameni.
Intr-o noapte, cei mai batrani si intelepti lupi din jungla s-au adunat la sfat si au hotarat ca este spre binele lui Mowgli sa se intoarca printre oameni. Baietelul i-a fost incredintat Bagheerei care a primit misiunea de a-l conduce in satul din marginea junglei.
Pe drumul spre satul oamenilor, Mowgli ii intalneste pe vicleanul sarpe Kaa, trupa de elefanti condusa de Colonelul Hathi – Patrula Zorilor, simpaticul urs Baloo, maimutele obraznice conduse de nebunul Rege Louie si vulturii plesuvi.
Spre seara, Mowgli il intalni chiar pe Shere Khan care era pe urmele lui. Baietelul nu s-a speriat de fiorosul tigru si l-a infruntat, amenintandu-l cu o ramura de copac aprinsa. Temandu-se de foc, Shere Khan o lua la fuga.
Ajuns in marginea junglei, Mowgli vazu pe malul raului ceva ce nu mai vazuse niciodata si ramase fara grai – era o fata frumoasa. Desi sfatuit de prietenii lui sa nu se apropie de ea, Mowgli nu-i asculta si o urma pe fata, trecand raul si intrand in satul oamenilor.

Puteti vedea filmul in sectiunea video: http://www.ceimici.ro/video/desene-animate/filme-disney/253_cartea-junglei


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Sexul copilului are, cu...,  Prima mea carte despre...,  Prima mea carte despre...,  Povestea elefantelului...,  Ken - cea mai faimoasa...,  BAIAT SAU FATA: Afla ce...,  Pentru cand va fi mare...,  Copiii si lectura,  Omida mancacioasa,  De ce fac copiii crize...,  Fabule pentru copii,  Ghici cat de mult te...,  Copilul meu este timid...,  Ziua lui Miffy,  Un joc haios cu pirati,  Despre zâne,  Cum sa iti ajuti copilul...,  Tare-i greu sa fii copil...,  La cresa,  Obezitatea la copii

 
SUS