Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleResurseBogatiile PamantuluiFructul zeilor
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
4 voturi
3598 afisări
img
img
img
img img img img img

Fructul zeilor

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 12 august 2010*


In multe culturi acest fruct se bucura de o admiratie si un respect urias fiind numit si Fructul vietii sau Fructul zeilor.

    fructul noniÎn regiunea Asiei de sud şi subcontinentale, planta NONI a fost cunoscuta şi folosita cu mult înainte de amintirile scrise a oamenilor. În trecutul îndepărtat oamenii de ştiinţă din India au început să cerceteze bogăţiile naturii, şi să identifice plantele care se pot folosi nu numai in vindecarea bolilor, dar şi la prevenirea lor şi menţinerea sănătăţii.

Gustul fructului noni este diferit de gusturile cu care ne-am obisnuit si anume este iute-acrisor si de aceea pentru cel care gusta pentru intaia oara noni trebuie sa inceapa cu cantitati mici pana cand organismul se obisnuieste cu componentele fructului.

La indieni, planta NONI era considerata o plantă sacră (sfântă), fiind amintită si în cronica antică sacra ca "Ashyuka" care înseamnă "viaţă lungă". Ei foloseau planta NONI drept ca o substanta de echilibrare, şi stabilizator al sănătatii corpului. Pe vremea descoperitorilor dârji ale subcontinentului, ei şi-au lăsat in urma locurile de bastina, şi au pornit cu luntrele pe insule. Deşi bărcile lor erau mici si nu aveau mult loc, duceau cu ei peste tot si planta lor sacră "NONI" ca să-o cultive în noua lor ţară, ca cea mai importanta avutie a lor.

Prin folosirea plantelor au dezvoltat sisteme de prevenire şi vindecare naturală a bolilor, care erau benefice în mentinerea sănătăţii, şi pe care le-au numit "ayurveda" care in limba sanscrită înseamna "ştiinţa vieţii". Sistemul de vindecare "ayurveda" se practica si in zilele noastre in India, si se studiaza inclusiv in Romania.

In perioada anilor 1700, cand navigatorii europeni au ajuns pe insulele Asiei de Sud, au avut ocazia sa se familiarizeze cu experientele bastinasilor in legatura cu Noni. In jurnalul sau de bord, capitanul James Cook descrie observatiile sale asupra modului in care bastinasii utilizau fructul Noni.
În manualul soldaţilor care au ajuns pe insulele polineziene in al II-lea război mondial, fructul Noni era consemnat ca fiind un aliment sigur, cu efecte pozitive in mentinerea tonusului psihic si fizic.

Acum mai bine de 10 ani Noni devine cunoscut in SUA ca preparat natural terapeutic unic, disponibil sub forma de suc sau sirop, avand un gust placut prin adaos de sucuri naturale (de struguri si afine). Compozitia siropului noni incredibil de bogata in substante biologic active - a atras atentia lumii intregi, aceste substante ne mai regasindu-se in nici o alta leguma sau fruct de pe glob. Astazi milioane de oameni consuma si beneficiază de secretul redescoperit al fructului NONI ce le aduce sănătate şi voie buna în viaţa lor.

O parte din efectele fructului Noni (Morindei Citrifolia) sunt:
- scade hipertensiunea;
- imbunatateste procesele metabolice;
- normalizeaza functiile celulare;
- este un roborant general;
- efect antialergic;
- este un bun fortifiant al sistemului imunitar, prin stimularea formarii celulelor T si B, precum si a macrofagelor si celulelor limfocitare, organismul fiind astfel capabil sa reziste imbolnavirilor.
- ofera protectie impotriva bolilor infectioase prin pronuntatul sau efect antibacterian (cu atat mai mult aceasta protectie este oferita in cazul afectiunilor gastrice, prin forma lichida a produsului, Noni sirop);
- calmeaza durerile;
- regleaza somnul;
- creste rezistenta le efectele stresului
- imbunatateste starea generala psiho-fizica;

Siropul Noni actioneaza foarte bine si daca este asociat cu alte preparate naturale sau cu o medicatie specfica. Una dintre cele mai importante substante din compozitia Siropului Noni, este Xeronina ce actioneaza asupra proteinelor specifice din celule. Avand in vedere faptul ca proteinele au functii diferite in organism, aceasta substanta poate cauza un numar impresionant de mare de reactii si raspunsuri fiziologice, iar modul cum organismului reactioneaza la administrarea de Noni poate fi considerat miraculos. Are efect benefic asupra organismului in doze de picogram si actioneaza la nivel molecular. Conform teoriei dr. Ralph M. Heinicke de la Universitatea din Hawai, descoperitorul acestui alcaloid, xeronina actioneaza asupra proteinelor specifice din celule. Avand in vedere faptul ca proteinele au functii diferite in organism, aceasta substanta poate cauza un numar impresionant de mare de reactii si raspunsuri fiziologice. Actiunea exercitata de xeronina asupra unei persoane depinde de nivelul xeroninic al tesuturilor persoanei respective. Daca nivelul xeroninei este suboptimal (nivel scazut al xeroninei), raspunsul organismului la administrarea de Noni va fi miraculos.

Principalii compusi descoperiti in fructul Noni, sunt: morindon; morindin; terpenoizi; L-asperulosida; seleniu; acubina, alazarina si antrachinone cu rol antibacterian; acid capronic si caprilic - cu rol in digestie; serotonina, scopoletina - cu rol in combaterea anxietitii, depresiei, tulburarilor obsesivo-fobice, tulburarilor de somn, durerii, schizofreniei, migrenei, controlul apetitului si comportamentului sexual; damnacantalul - cu actiune anticancerigena prin inhibarea multiplicarii celulelor precanceroase si prin stimularea formarii celulelor T ale sistemului imunitar; alcaloizi (xeronina); proxeronaza, enzima care elibereaza xeronina din proxeronina.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
 
SUS