Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticolePsihologia copiluluiTraumele copiluluiSindromul ADHD
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,63
63 voturi
9539 afisări
img
img
img
img img img img img

Sindromul ADHD

Articol adăugat de D Andreea  Offline la 02 iulie 2009
Tags:

sindrom

,

copil

,

ADHDDaca observati astfel de simptome, nu exitati sa mergeti cu piticul la medic...

Pentru mamicile care asteapta copii, lumea se schimba parca si intregul univers se rezuma la fiinta din burtica. Exista temeri legate de sanatatea bebelusului pentru ca exista anumite afectiuni care nu pot fi descoperite in timpul celor 9 luni de sarcina. Printre acestea, si asa-numitul sindrom ADHD - Deficit de atentie si hiperactivitate.

Cauzele acestui sindrom nu sunt clare, insa factorul genetic este unul foarte important. Predispozitia la aceasta boala este o cehstiune genetica, insa declansarea ei depinde foarte mult de factorii de mediu: stresul din familie, comportamentul parintilor cu copilul, jocurile de coordonare si inteligenta etc.

Deficitul de atentie si hiperactivitate este un comportament care devine vizibil la unii prescolari. Copilului care sufera de acest sindrom ii este foarte greu sa-si controleze comportamentul si sa fie atent la ceea ce se intampla in jurul lui. Un copil care prezinta acest sindrom se confrunta cu o serie de dificultati care, insa, pot fi depasite daca beneficiaza de ajutor din partea parintilor si din partea personalului specializat. Cand ADHD debuteaza la copilul mic, diagnosticarea bolii este foarte necesara si importanta, iar sub tratament corespunzator boala se poate ameliora.

Copiii afectati de acest sindrom se caracterizeaza prin dificultatea de a-si pastra atentia, hiperactivitate si impulsivitate. Toate acestea apar in primii ani de viata. De multe ori, se poate intampla ca si copiii absolut normali sa prezinte aceste simptome din diferite motive, de aceea este esential ca diagnosticul sa fie pus de persoane competente. Acest gen de comportament se dezvolta pe mai multe luni, alternand impulsivitatea si hiperactivitatea cu neatentia. Locul ideal pentru a descoperi aceasta afectiune este scoala/gradinita.
Copiii hiperactivi sunt tot timpul pe punctul de plecare, tot timpul in miscare. Tot timpul ating lucrurile din jurul lor, se joaca cu ele si vorbesc incontinuu. Statul la masa, la scoala in banca sunt sarcini extraordinar de dificile. Copiii impulsivi nu-si pot stapani reactiile imediate si actioneaza inainte de a gandi.De cele mai multe ori, vor face gafe memorabile sau ii vor jigni pe cei din jurul lor. Frecvent se poate intampla sa-si loveasca prietenii de joaca sau sa le ia jucariile cu violenta. Chiar si temele pentru acasa pot fi o problema pentru ei. Acestea, in cazul in care vor fi rezolvate, vor fi pline de greseli. De obicei, intreg procesul inseamna frustrare atat pentru parinti cat si pentru copii.
Daca observati astfel de simptome, nu exitati sa mergeti cu piticul la medic. ADHD-ul nu poate fi tratat în totalitate, însă tratamentul poate contribui la controlarea simptomelor. Diagnosticul de certitudine va fi pus de medicul specialist in urma unor teste care se dau atat micutului cat si parintilor. Acestea constau pentru copil in analize de laborator, teste psihologice, intrebari, teste imagistice (EEG – electroencefalograma), examenul fizic, al unor hormoni, iar parintilor li se vor da formulare de completat cu intrebari standardizate privind momentul aparitiei tulburarilor de comportament, durata, evolutia acestora etc.img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Rolul amenajarii...,  Copilul meu este timid...,  Un joc haios cu pirati,  Despre zâne,  Cum sa iti ajuti copilul...,  Tare-i greu sa fii copil...,  La cresa,  Obezitatea la copii,  Persoanele care au grija...,  Asculta-ti copilul si el...,  Ce faci cand copilasul...,  Calitatea de parinte,  Samburele,  Prietenii imaginari ai...,  Familia papusilor Les...,  Disciplina copilului –...,  Cat de greu este sa fii...,  Utilizarea...,  Alimentatia copilului,  Angoasele parintilor...

 
SUS