Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticolePsihologia copiluluiTraumele copiluluiCum gestionam creativitatea excesiva a copiilor?
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1093 afisări
img
img
img
img img img img img

Cum gestionam creativitatea excesiva a copiilor?

Articol adăugat de Muzica Club  Offline la 10 iunie 2015*


Ideile copiilor deseori uimesc adultii si in unele cazuri chiar ii ingrijoreaza. Gestionarea unui flux prolific de imaginatie impune un studiu atent al psihologiei copilului.

In invatamantul formal imaginatia este stimulata prin compuneri literare, poezii si teme la educatia plastica. Totusi, tot ce se petrece la scoala tine de un program care impune niste reguli si limite. In ritmul alert si de rutina al vietii urbane parintii nu gasesc totdeauna timp sa se joace, sa asculte si sa sustina creativitatea copiilor, lucru care duce la confuzii si anume la confundarea imaginatiei sporite cu disfunctii patologice.

"Maimuta cu cap de banana", "omul de zapada cu picioare lungi" sau "porcul cu blana de oita" sunt cateva din minunatiile inventate de copii. Imaginatia bogata, rupta de realitate demonstreaza creativitatea copilului care incearca sa se ascunda de realitatea concreta. Pentru ca lumea adultilor este prea complicata si cu prea multe necunoscute copilul prefera sa-si construiasca o poveste, o lume perfecta in care nu exista reguli. In aceste conditii, pentru a preveni ruperea de realitate, adultii incearca sa limiteze imaginatia copiilor pentu ai aduce cu picioarele pe pamant. Riscul insa este ca viitorul adult, in incercarea de a folosi niste modele si standarte, in momentul in care i se va solicita o idee originala sa se confrunte cu un blocaj. Desi se considera ca domeniile reale nu necesita creativitate se intampla ca anume acolo sa fie nevoie de ingeniozitate si de acea luminita care duce la solutionarea ecuatiior complicate.

Acestea fiind spune, ne intrebam: "Sa lasam copilul in compania maimutei cu cap de banana sau sa-i spulberam aceasta poveste fictiva din lumea lui?" Raspunsul se gaseste in directionarea copiilor catre cluburi artistice unde vor invata sa-si echilibreze doza de imaginatie cu realitatea. Incurajam copiii sa invete un instrument pentru ca astfel isi vor cultiva gustul pentru arta, muzica buna si vor descoperi o valoroasa cale de comunicare. Initierea copiilor in domeniul artistic constribuie la consolidarea unor pesonalitati puternice, sigure, capabile sa rezolve probleme ce necesita concentrare, agerime, rabdare si sensibilitate. Toate aceste calitati cultivate de studiul unui instrument se dobandesc prin exercitiu, munca si vointa indiferent de varsta.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Talentul muzical,  Sansa de a avea...,  Contributia muzicii la...,  Rolul muzicii in...,  La ce ne ajuta...,  Aspecte ale dezvoltarii...,  Curiozitati in arta,  Bonsai, arta din copaci,  Beneficiile lectiilor de...,  Teatrul - arta care a...,  Origami - arta plierii...,  Papusile Helen Kish,  Papusile ceramice -...,  Bebelusii de lut -...,  Cele mai elegante papusi...,  Clubul de Muzica va...,  A fi învăţător,  Jocul - serviciul celor...,  Salvati copiii !...,  Cum sa te ocupi de...

 
SUS