Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticolePsihologia copiluluiMetode educativeRelationarea si inteligenta emotionala la copii
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
3485 afisări
img
img
img
img img img img img

Relationarea si inteligenta emotionala la copii

Articol adăugat de IULIANA PASARIN  Offline la 07 ianuarie 2013*


Asa cum este important pentru copil sa mearga, sa vorbeasca, sa se joace la fel de important este sa stie ce sunt emotiile, sa-si le recunoasca, sa stie sa le exprime intr-un mod adecvat.

Dar inteligenta emotionala nu inseamna doar recunoasterea si exprimaea propriilor emotii, ci si recunoasterea, respectarea emotiilor celolalti copii si adulti din jurul nostru. Inteligenta emotionala inseamna sa intelegem atat emotiile proprii cat si pe ale celor din jurul nostrum, sa invatam sa ni le exprimam. Inteligenta emotionala il ajuta pe copil in dezvoltara si evolutia sa sociala, in interactiunea cu ceilalti, fie ca sunt copii sau adulti.

Recunoasterea, acceptarea, exprimarea, managerierea emotiilor este importanta si pentru pastrarea unui echilibru psihic. Neexprimarea emotiilor, trairilor poate duce la apritia anxietatii, a unor tensiuni intrapsihice care pot duce la stari de inconfort si chiar la boala atat la adulti cat si la copii. Tocmai, data fiind sensibilitatea copiilor si faptul ca ei acum invata sa recunoasca la sine si sa identifice la ceilalti trairile emotionale si comportamentele aferente acestora, modul de exprimare potrivit este important sa ne aplecam asupra copilului si sa il ajutam.

Exprimarea emotiilor si comunicarea lor se poate face prin diverse modalitati: verbal, non-verbal prin desene, pictura, modelaj, colaj, joc, povesti.

Invatati copilul sa isi recunoasca si exprime emotiile, acest lucru il va ajuta in dezvoltarea sa in speciala pe plan social, relational, dar si sa fie in armonie cu sine, il va ajuta sa comunice, sa aiba o imagine de sine pozitiva, sa isi dezvolte increderea in sine.

In grupurile organizate pentru copii care au ca tema dezvoltarea personala si/sau dezvoltarea inteligentei emotionale, a creativitatii, a invatarii dezvoltarii increderii in sine ,copilul are posibilitatea sa interactioneze cu alti copii de aceeasi varsta sau de varste apropiate, intr-un cadru sigur si sub indrumarea unui specialist, are ocazia prin jocuri si exercitii exprexiv-creative sa se dezvolte armonios, are posibilitatea sa aplice si sa dezvolte ceea ce dumneavoastra il invatati, dar are si ocazia de a invata lucruri noi care il ajuta in evoutia lui.

Prin jocuri cu grija alese copiii vor invata sa colaboreze cu ceilalti, sa isi recunoasca si exprime emotiile, dar si sa ii intleaga pe ceilalti copii, sa relationeze, sa isi dezvolte abilitatea de concentrare a atentiei, vor fi stimulati sa fie creativi in activitatile desfasurate in cadrul grupurilor.

Prin jocuri alese cu atentie, copiii isi pot dezvolta mai usor anumite abilitati, intr-un mod placut si stimulativ.

Cu drag pentru parinti si copii!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Povestile, art-terapia...,  Ateliere de creatie...,  Figurinele de colorat,  Cat timp petrecem cu...,  Fobia sociala la copii,  Limbajele de iubire ale...,  Stresul la cei mici...,  Beneficiile sportului in...,  Top 10 idei de cadouri...,  Anxietatea generalizata...,  Kinodiseea - un...,  Cind incep copiii sa ne...,  Jocul - serviciul celor...,  Beneficiile practicarii...,  Imunitatea la copii,  Anxietatea de separare...,  Supa pentru mofturosi,  Alunga nervozitatea !,  Protejarea solara ,  Agresivitatea la copii

 
SUS