Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticolePsihologia copiluluiMetode educativePovestile, art-terapia si alte tehnici expresive in dezvoltarea emotionala a copilului
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
2612 afisări
img
img
img
img img img img img

Povestile, art-terapia si alte tehnici expresive in dezvoltarea emotionala a copilului

Articol adăugat de IULIANA PASARIN  Offline la 06 decembrie 2012*


Povestile, fanteziile, desenele, pictura, modelajul, colajul sunt moduri in care copilul isi exprima emotiile, trairile, fricile, traumele.

Copilul poate alege in mod spontan, liber sa deseneze, sa picteze, sa modeleze ceva sau ii putem sugera noi anumite teme cu scopul de a-l incuraja pe copil sa se exprime pe o anumita tema precum iubirea, iertarea, ura, frica.

Modul in care un copil alege culorile, modul in care traseaza liniile ne povestese despre framantarile interioare ale copilului.

In modelaj pe langa produsul final, tehnica utilizata de copil, comportamentul si gesturile copilului care lucreaza lutul sau plastelina ne spun multe despre lumea lui interioara.

Povestile sunt si ele importane in cresterea si dezvoltarea psiho-afectiva si emotionala a copilului. Modul in care priveste personajele, in care vorbeste despre ele, pe care le admira sau cu care se identifica sunt elemente importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand lucram cu copilul.

Pe langa dezvoltarea creativitatii, psiho-afectivitatii, inteligentei emotionale, art-terapia si celelalte tehnici expresive utilizate in dezvoltarea pesronala si autocunoastre il ajuta pe copil sa isi dezvolte abilitatile de prindere si manuire a biectelor, sa isi dezvolte coordonarea psihomotrica, dar si abilitatile de relationare si socializare, de exprimare verbala.

Grupurile de dezvoltare personala penru copii vin in intampinarea parintilor care doresc sa le ofere copiilor lor ocazia de a se alatura unui altor copii cu varste apropiate in care toti au ocazia sa relationeze, sa se cunoasca, sa isi dezvolte spiritul de echipa, dar si spiritul competitiv intr-un mod pozitiv, fair-play, sa isi dezvolte creativitatea, inteligenta emotionala, abilitatile psihomotrice si sa isi exprime emotiile atat verbal cat si prin tehnici expresive precum desen, pictura, modelaj, sa isi dezvolte abilitatile psihomotrice, de manuire a obiectelor, a psihomotricitatii fine prin tehnici precum modelajul, desenul, pictura, tehnici simple de pliere a hartiei (elemente de baza tip origami).

Ajuta-ti copilul sa se dezvolte armonios, sa se exprime, sa creasca!* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Relationarea si...,  Curs interventii copii...,  Rolul povestilor in...,  5 Probleme care...,  Nevoia sau dorinta –...,  Infectiile respiratorii...,  Ateliere de creatie...,   Tichia fermecata,  Dezvoltarea...,  Joaca si jucariile-...,  Primele 4 luni ale...,  Descopar lumea jucandu-ma,  Maria, fetita care a...,  Povestea "Povestii...,  Cele mai frumoase...,  Latura serioasa a...,  Aminteşte-i celui mic...,  Povestile de la...,  Figurinele de colorat,  Cei doi spiridusi

 
SUS