Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticolePsihologia copiluluiMetode educativeMetode simple pentru a ajuta copilul sa prinda incredere in propria persoana
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,10
251 voturi
7607 afisări
img
img
img
img img img img img

Metode simple pentru a ajuta copilul sa prinda incredere in propria persoana

Articol adăugat de Gabriel Bratu  Offline


Increderea de sine este foarte importanta pentru copii. Adesea vedem copii tematori, fricosi, sau complet dependenti de parinti, si nu stim ca de fapt vina apartine parintilor. Aici vedem metode prin care putem imbunatati substantial aceste aspecte.

 O gandire pozitiva despre propria persoana este unul dintre cele mai grozave binefaceri pe care le puteti da copilului dumneavoastră. Copiii cu înaltă stimă de sine se simt iubiti şi competenti şi se dezvolta în oameni fericiti si productivi. Pentru a ajuta la construirea unei imagini pozitive pe care sa o aiba copilul dumneavoastră despre sine, luati in calcul urmatoarele sfaturi.

Dati copiilor posibilitatea de a face alegeri. Dandu-le copiilor alegeri de facut - dintr-un set de opţiuni preselectate de dumneavoastra - le creati senzatia ca sunt puternici. De exemplu, la micul dejun s-ar putea oferi copilului dumneavoastră opţiunea de a manca ouă sau clatite. Învăţarea de a face alegeri simple il va ajuta în timp pe copilul dumneavoastră a face fata alegerilor cu mai multor opţiuni, si de dificultate mai mare, pe masura ce creste.

Nu faceti totul pentru copil. Aveti răbdare şi lăsat-il să-si rezolve anumite probleme fara ajutor. De exemplu, poate fi mai rapid şi mai uşor sa il imbracati pe copilul de 5 ani, dar lăsându-l sa faca asta singur (cu asistenta, desigur), il ajută sa capete noi competenţe. Cu cat primeste mai multe provocări noi, cu atat mai increzatoare in propriile forte va fi. 

Asigurati-l ca nimeni nu-i perfect. Si explicati-i faptul că nimeni nu se aşteaptă ca el să fie.

Nu-i oferiti torente de laude. Copiii sunt maestri la detectarea falsei laude sau a complimentelor neîntemeiate. Lăudaţi-vă copilul des, dar fiti foarte precisi in complimente incat cuvintele sa nu sune fals. De exemplu, în loc de o reacţie la modul in care copilul a facut un desen, in genul "Oooo, minunat ! Tu esti cel mai bun artist din lume," încercati ceva de genul Chiar imi place cum ai desenat întreaga familie. Ai inclus pana si detalii gen barba lui tata."

Atribuiti sarcini gospodaresti specifice vârstei. Oferiti copiilor responsabilitatea pentru sarcini cum ar fi pusul mesei, plimbatul cainelui, poate chiar spalarea unor vase. Acestea vor creşte sentimentele lor de siguranta in propriile forte şi vor invata sa rezolve diferitele mici probleme care apar in cursul efectuarii sarcinilor primite.

Nu faceti comparaţii între copiii dvs. În schimb, apreciati fiecare succes individual si talent specific.

Nu porecliti copilul niciodata si nu fiti sarcastici cu el. Niciodata nu subestimati sentimentele copilului dumneavoastra. Când va înfuriati lua o scurtă pauză, aşa încât să nu spuneti nimic ce ati putea regreta mai tarziu. Şi nu uitati, puteţi să nu va placa vro actiune a copului dvs fara sa va displaca copilul. Asiguraţi-vă că ii aratati aceasta diferenţa si copilului dumneavoastră.

Petreceti timp cu copilul dumneavoastra. Incercaţi să programati sa petreceti un timp important cu copilul dumneavoastră cel puţin o dată pe săptămână. This is a great opportunity to talk about what's on her mind and to cement the bond the two of you share. Aceasta este o mare oportunitate de a vorbi despre ceea ce il deranjează pe copil si a cimenta relatia dintre dumneavoastra si el. 


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Oferiti-le libertate,  Cum sa cresti un CITITOR,  Cum sa iti inveti...,  Calitatea de parinte,  Copilul meu este timid...,  Cum să păstrezi...,  Nenuco – papusile...,  Cum iti inveti copiii sa...,  Fiti creativi, totul se...,  Persoanele care au grija...,  Violenta la televizor,  Aveti incredere in...,  Evitaţi comparaţiile...,  25 de sfaturi pe care un...,  Cum se tratează astenia...,  Mamica internautica,  Timp... de ce nu te...,  Zice nenea Plutarh,  Filme de vazut impreuna...,  Toroncino

 
SUS