Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticolePsihologia copiluluiMetode educativeDe ce spun copii NU
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
3673 afisări
img
img
img
img img img img img

De ce spun copii NU

Articol adăugat de Editura Cartea Copiilor  Offline la 12 mai 2011*


Când ne lovim de cate un "Nu" incăpăţanat sau misterios din partea copiilor suntem, de cele mai multe ori, dezarmaţi.

Ni se pare de neînţeles cum unele acţiuni sau propuneri ale noastre, pe care le vedem ca bine intenţionate şi firesti, sunt refuzate de cei mici fără nici o negociere şi cu o voinţă pe care nu le-o bănuiam.

Noua carte "De ce spun copiii NU", de la Editura Cartea Copiilor,
ne invită să descoperim, citind şi privind ilustraţiile împreună cu copiii, câteva dintre cele mai întâlnite motive pentru care apare nedoritul "Nu". În afară de prezentarea unor situaţii în care copiii se opun, Catherine Dolto ne propune dialogul, purtat cu calm şi dragoste, ca metodă prin care putem construi o relaţie solidă şi profundă cu copiii noştri.

Catherine Dolto (Franţa) este medic şi scriitoare specializată în cărţi pe teme de psihologie a copiilor. Din 1980, Catherine Dolto a creat la editura Gallimard Jeunesse o bogată serie de cărţi (Mine de rien) despre cele mai importante aspecte legate de dezvoltarea copiilor. Pentru milioane de părinţi din Franţa şi din întreaga lume, opera Catherinei Dolto a devenit un reper esenţial în creşterea celor mici. Autoarea a fost influenţată decisiv în munca sa de către mamă, Françoise Dolto, celebra pediatră şi psihanalistă franceză, care s-a remarcat prin revoluţionarea psihoterapiei în cazul copiilor.

Catherine Dolto abordează subiecte importante, care ţin de viaţa biologică şi de cea afectivă. Nu-i este frică de cuvinte, dimpotrivă, le îmblânzeşte, le dă sens şi le pune în metafore pentru a explica pe înţelesul copiilor ce se întâmplă în sufletul lor şi în jurul lor. Fiecare pagină este însoţită de o ilustraţie grăitoare, iar textele sunt simple şi raportate la nivelul de înţelegere al copiilor. Aceştia sunt invitaţi să-şi exprime sentimentele care îi încearcă sau să şi le imagineze pe cele pe care le vor trăi în situaţii similare celor despre care se vorbeşte în carte.

Importanţa mesajelor transmise este valorificată şi prin ilustraţiile alese. Frédérick Mansot, artist grafic cu o carieră de aproape 20 de ani, creează un univers cald, de poveste, menit să-i destindă pe cei mici. Culorile vii şi mimica bine conturată a personajelor fac cartea foarte prietenoasă şi atractivă.

Recomandată copiilor între 2 şi 7 ani, cartea este disponibilă pe site-ul editurii Cartea Copiilor.

 * Sursa articolului: Editura Cartea Copiilor
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
De ce fac copiii crize...,  Vrei să fii prietenul...,  Cititul se poate invata...,  Aminteşte-i celui mic...,  Prima mea carte despre...,  1, 2, 3… hai la Zoo!,  Un altfel de Robin Hood,  Miffy, celebrul personaj...,  Scoala ursilor,  Basmele padurii,  Povestea primelor daruri...,  Nu ti-e somn, ursuletule?,  Cele mai frumoase...,  Ziua lui Miffy,  Iepurasul de catifea,  Lectura pentru bebeluşi...,  Ghici cat de mult te...,  “Pozna lui Jackie”, o...,  Prima mea carte despre...,  Importanţa lecturii...

 
SUS