Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleObiceiuri si traditiiMituri, superstitii, legendeZiua Indragostitilor
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,70
16 voturi
4351 afisări
img
img
img
img img img img img

Ziua Indragostitilor

Articol adăugat de Florin Nicolai  Offline la 20 ianuarie 2010*


Ziua Indragostitilor - Sfantul Valentin - este sarbatoarea iubirii ...

Ziua Indragostitilor - Sfantul Valentin - este sarbatoarea iubirii si se celebreaza pe data de 14 februarie.
E bine sa existe o zi anume in calendar care sa-ti aminteasca ce este important cu adevarat in viata, intr-o lume in care stresul cotidian ne face sa uitam ca iubirea trebuie sarbatorita in fiecare zi a anului.
Valentine's Day isi are originea în vremea Imperiului Roman. În Roma antică, 14 februarie a fost o zi in onoarea lui Juno. Juno era regina zeilor romani. În ziua următoare, 15 februarie, incepea sărbătoarea Lupercalia.
Impăratul Claudius II la Roma a fost un imparat nepopular al romanilor, implicat în multe campanii sângeroase. Claudius Cruel a considerat că motivul pentru care oamenii nu doreau sa se inroleze era ca acestia nu vroiau sa-si paraseasca familiile, iubitele. Drept urmare, Claudius a anulat toate căsătoriile şi angajamentele de la Roma.
In acea perioada, Sfântul Valentin era preot la Roma şi, impreuna cu Saint Marius casatoreau cupluri în secret, pentru acesta fapte fiind ulterior arestati şi târâti în faţa prefectului Romei, care l-a condamnat la moarte prin decapitare. El a suferit martiriul în ziua 14 februarie.
Ziua îndrăgostiţilor are o indelungata traditie în Marea Britanie. În Norfolk un personaj numit Jack Valentin ciocăneste la uşile din spatele caselor si lasa dulciuri şi cadouri pentru copii.
În Ţara Galilor mulţi oameni sărbătoresc pe 25 ianuarie. Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi.
În Franţa o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscut drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca si în restul ţărilor occidentale.
În Danemarca şi Norvegia - 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu reprezinta o sarbatoare foarte populara, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare iubitului (ei).
În Suedia – sarbatoarea Sf. Valentin este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială.
În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, aşa că pe 14 februarie plantele şi florile încep să crească. Ziua îndrăgostiţilor a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii şi pe câmpuri. Se spune ca păsările se căsătoresc în această zi.
În România, sărbătoarea tradiţională a indragostitilor este Dragobetele, care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia.
 * autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Cristos Rascumparatorul,  Limbajele de iubire ale...,  Botezul - obiceiuri si...,  Sarbatoarea Pastelui,  Nume de copii -...,  Mituri care ne-au marcat...,  Limbajele de iubire ale...,  Nu va temeti..., iubiti...,  Copilul are nevoie să...,  Pentru cand va fi mare...,  Legenda martisorului,  Grija unei mame,  Taj Mahal

 
SUS