Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleJucariiJocuriDespre jucarii...
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,10
2 voturi
2808 afisări
img
img
img
img img img img img

Despre jucarii...

Articol adăugat de Andreea Rimbet  Offline la 15 iulie 2010*


Cand s-a inventat prima papusa ? Cine a inventat Lego ? Cand a aparut primul joc de familie?

   Cand ne uitam la jucariile noastre nu ne intrebam cand,cine a inventat-o?
   Acest articol ne spune povestea jucariilor.
  Sa incepem cu un joc foarte popular:LEGO.
  Acum 50 de ani,un tamplar din Danemarca,s-a gandit sa faca jucarii din lemn pentru copii.Acest tamplar se numea Ole Kirk Christiansen.
   El a facut mai intai mobila pentru papusi,apoi trenulete si rachete spatiale, stimuland cu jucariile lui creativitatea copiilor,care-n joaca lor ii imita pe oamenii mari.
  Afacerea a mers bine si in anul 1932 Christensen a infiintat o fabrica foarte mare cu numele jucariilor care i-au adus bogatia LEGO,cuvant care in limba daneza leg godt inseamna joaca bine,iar in limbile romanice(franceza,portugheza,spaniola,romana,italiana)inseamna imbin.Batranul tamplar nu accepta cuvantul imbin desi jucariile lui se imbinau si,in joaca lor copiii realizau lucruri minunate,simtindu-se foarte bine.La aparitia plasticului,fabrica batranului danez paraseste piesele greoaie din lemn in favoarea pieselor usoare din plastic.A perfectionat mult aceste piese incat se pot imbina in cat mai multe forme.Imbogatindu-se batranul tamplar a organizat parcuri tematice numite LEGOLAND.
   Ce fetita nu s-a jucat vreodata cu vreo papusa?Dar care e vechimea acesteia?
   Papusile vin de undeva din timpurile cele mai vechi.Nimeni nu poate da cu precizie o "data de nastere"anume.Dar cu certitudine se poate spune ca cele mai vechi papusi au fost gasite in mormintele copiilor egipteni,vechi de acum 4000 de ani.Ele erau facute din lut ars,din lemn sau din os.Papusa Barbie a implinit in martie 51 de ani.
   Ei cred ca foarte multi copii se joaca cu un ursulet de plus.
   A fost creat in 1902 in Statele Unite de catre un fabricant de origine rusa pe nume Michton.Ursul se numea Teddy,botezat  dupa numele presedintelui american de atunci Theodore Roovelt,care refuzase la o vanatoare sa impuste un urs.La acea vreme,toate animalele de plus erau implute cu paie,iar ochii erau,de fapt niste...nasturi.
   Cine n-a jucat Monopoly si se pricepe la bani ar trebuii sa mearga la magazin si sa cumpere unul.
  Monopoly  a fost primul care a revolutionat jocurile de societate in anul 1930.De-a lungul timpului au aparut variante diverse ale acestui joc,sau altele,cu cifre si litere precum Scrabble-ul.toate insa,s-au adresat mai intai adultilor si mai apoi copiilor.
 Ai jucat vreodata un joc video?Daca da cum se chema?
 A aparut in anul 1972 primul joc video si s-a numit pong(de la ping pong)si s-a bucurat de un succes enorm.Condstruit dupa modelul jocului de tenis,fiecare jucator putea sa deplaseze paleta in spatiul ecranului,pe doua directii:sus-jos,stanga-dreapta.De la acesta insa, si pana la jocurile 3D de astazi...este un drum lung.


* Sursa articolului: revista Luminita
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Povestea papusii Bratz,  Un joc haios cu pirati,  Lego,  Viata mono parentala ,  Cand vine tati?,  Stop violentei in...,  Cum sa iti inveti...,  Protejati-va copiii de...,  Familia Flintstone,  Surioara mea,  Jocuri pentru copii,  Jucariile, dar si alte...,  Un magazin urias pentru...,  Fiti creativi, totul se...,  Joaca si jucariile-...,  JOCULEŢE ŞUGUBEŢE,  Jucariile copiilor......,  Papusile Rubens Barn ,  Top 10 activități...,  Copilul meu este timid...

 
SUS