Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleIn vacantaPrin RomaniaStatiunea Lepsa si Rezervatia Cheile Tisitei
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,59
49 voturi
11876 afisări
img
img
img
img img img img img

Statiunea Lepsa si Rezervatia Cheile Tisitei

Articol adăugat de Laura Ciobotaru  Offline la 17 iulie 2009


Pe plaiuri mioritice se gaseste Statiunea Lepsa. Foarte aproape puteti vizita Rezervatia Naturala a Cheilor Tisitei, una dintre cele mai frumoase din tara.

Situat pe Valea Putnei, satul vrancean Lepsa este o oaza de liniste si frumusete parca desprins din balada Miorita, oferind calatorului "o gura de rai" spre Tara Vrancei. Frumusetile naturii din aceasta zona, aflata la poalele Muntilor Vrancei, rivalizeaza cu cele mai renumite rezervatii naturale din tara.
Accesul catre statiunea Lepsa, pe DN2, Focsani-Tg. Secuiesc a facut din acest sat o zona turistica in plina dezvoltare. S-au construit vile moderne, pensiunile agroturistce fiind foarte numeroase.
Ce puteti vizita aici ?
- Manastirea Lepsa - ofera turistilor posibilitatea trairii unor momente de sensibilitate sufleteasca in decorul desebit al manastirii.
- Cascada Putna (cascada mare, cascada mica) – o rezervatie naturala in miniatura. Cascada are circa 80 de metri lungime, iar apa se strange intr-un lac cu o adancime de aproximativ 12 metri. Este o zona perfecta unde pasionatii de pescuit au posibilitatea de a se relaxa.
- Rezervatia Naturala Tisita - Aici, paraul Tisita a sapat o vale adanca intre Tisaru Mare si magura Rapa Caprei, formand aceste chei de o deosebita frumusete. Rezervatia naturala, aflata la 850 de metri altitudine, masoara 4,5 kilometri lungime, fiind una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei. Daca vizitati rezervatia, cu putin noroc puteti intalni pe versantii stancosi cateva capre negre, specie ocrotita prin lege. Tot aici traieste si o pasare de dimensiuni mici, denumita fluturasul de stanca si alte animale salbatice printre care ursii.
- Varful Tisaru - altitudine 1280 m. Traseu marcat cu punct albastru şi accesibil în orice sezon
- Lacul de acumulare de la Gresu – ofera o priveliste deosebita.
- Pastravaria Lepsa - situata chiar in centrul localitatii de unde se poate cumpara, la preturi accesibile, pastrav proaspat.

In lungul raului Putna se poate campa cu corturile iar la motelul Cascada se pot instala si rulote, responsabilii acestuia oferind conditii de alimentare cu curent si apa.
In apropiere este Statiunea Soveja cu maretiile ei, cunoscută ca având cel mai ozonat aer din România si unde se se afla un Mausoleu dedicat eroilor din primul razboi mondial si Tabara de scluptura.

Accesul rapid in zona este posibil si dinspre Capitala, pe drumul-expres Bucuresti-Urziceni-Focsani, distanta pana la Lepsa fiind echivalenta cu cea pana la Valea Prahovei (cu putin peste 200 km).


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Legenda Muresului si...,  Pestera Ursilor de la...,  Esti atent la ce...

 
SUS