Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiSexualitateIdentificarea cu un sex. Sexualitate
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
8,93
67 voturi
2741 afisări
img
img
img
img img img img img

Identificarea cu un sex. Sexualitate

Articol adăugat de Dafna Greemberg  Offline la 23 iunie 2009


Inceputul celui de al treilea an de viata a unui copil va aduce cu sine o noua provocare pentru parinti si, de ce nu, si pentru copii.

Este in primul rand varsta la care baietii si fetele incep sa urmeze drumuri diferite in dezvoltarea psihologica. Copilul de 3 ani este copt din punct de vedere intelectual si..incepe sa fie constient de sexul sau.

La un moment dat , descopera ca baietii au penis iar fetele nu. Aceasta descoperire marcheaza o turnura in viata multor copii, in timp ce multi parinti raman intr-o inconstienta ignoranta neintelegand ce inseamna asta pentru copil.Din pacate aceasta descoperire va gasi multi parinti ce vor ignora voit aceasta problema, vor evita discutiile, "visand" ca daca nu discuta ,in cateva zile copilul va uita indreptandu-si atentia si curiozitatea spre altceva.

Cu cat atmosfera familiala este mai sanatoasa in ceea ce priveste sexualitatea, cu atat mai mic va fi socul suferit de copil odata cu descoperirea sexului.In mod independent fata de atmosfera din familie, fiecare copil va reactiona intr-o maniera personala, unica.

Copii nu simt nici un interes anormal pentru sexualitate, acest lucru nu ii obsedeaza, adultii prin comportamentul lor ce reflecta deseori cicatricile lipsei de informare, a vinei si temerilor privitoare la sex ii invata sa fie obsedati de sex.
Cand copii pun intrebari referitoare la sexualitate este pentru ei ca si cum ar intreba de ce ploua, de ce noaptea nu e soare. Cand constata reactii diferite din partea adultilor vis-à-vis de intrebarile lor inocente despre sexualitate, vor avea imediat sentimentul ca adultii considera asta tabu si nesanatos, dar totusi fascinant.

Preferabil ar fi sa se raspunda acestui gen de intrebari la fel de deschis si cinstit , ca la orice alta intrebare.
Un raspuns scurt , simplu la intrebarile copilului despre sexualitate este cel mai indicat.Exista posibilitatea ca acesta sa revina dupa un timp la aceelasi subiect,caci datorita atmosferei timorate ce inconjoara problemele sexuale in societatea contemporana. inteleg mai greu ce le spunem., O explicatie ca raspuns la o intrebare a copilului nu va disipa dintr-o data confuzia legata de acest subiect, in timp, la varste diferite va reveni asupra lor.img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Penis sau cocosel ?,  Nevoia sau dorinta –...,  Familia si fericirea ei,...,  Cat timp petrecem cu...,  Despre vremurile de...,  Gradinita de acasa,  Gânduri de părinte,  Persoanele care au grija...,  Disciplina fara tipete,  In excursie cu parintii,  Cum sa iti inveti...,  Invata copilul sa...,  Patru combinații cu...,  Influenta televizorului...,  Bunicule, deschide...,  Nevoile copiilor,  Violenta la televizor,  Jucariile copiilor......,  Pași de urmat dacă vrei...,  Implica-ti copilul in...

 
SUS