Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorZbor liber....
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,73
6 voturi
1769 afisări
img
img
img
img img img img img

Zbor liber....

Articol adăugat de Dana- Georgiana Ciopeica  Offline la 10 martie 2011*


Toti ne mandrim cu ceva in viata ! Mandria parintilor sunt copiii si a bunicilor nepotii... Dar stim noi oare cum sa ii ferim de lumea asta haina si cruda in care cresc pentru a deveni oameni mari ?

Stim noi oare cu certitudine ce este bine pentru ei? Binenteles ca vom spune la unison un mare DA, dar hai sa ne mai gandim un pic!!

Unii dintre noi le hotaram viitorul prin alegerea scolii, a cursurilor pe care am dori NOI se le urmeze... a facultatii uneori...Si ne trezim dupa ani si ani ca studiile pe care le-au urmat nu le-au starnit interes si nici satisfactie, apoi urmeaza reprosurile...
Intai din partea lor, pe urma din partea noastra. Ne intrebam daca am facut bine hotarand in  locul lor si ramanem cu regretul de nu ii fi lasat mai liberi, independenti...

Cu multi ani in urma, noi, oamenii mari ai zilei de astazi, nu ne permiteam sa iesim din cuvantul parintilor, nu ne permiteam sa hotaram ce vom face... De ce ? Pentru ca spuneau si ei ca stiu ei mai bine ce ar trebui sa facem si urmam fara sa protestam... cursuri ba de vioara, ba de dans, pictura sau mai stiu eu ce mai doreau ei, parintii nostri, pe care binenteles ii veneram.

Astazi vremurile s-au schimbat, dar nu si mentalitatea ! Mai aud uneori parinti care spun "pe copilul meu l-am inscris la dans modern, la teatru si as mai vrea sa il inscriu inca la ceva...". Oameni buni, ati intrebat si copilul daca intelege despre ce este vorba si daca intr-adevar doreste sa faca acel curs ?!  Sau poate ar trebui sa intreb: nu cumva de fapt asta v-ati dorit dumneavoastra sa faceti? Pai nu ar fi mai bine sa urmati acel curs DUMNEAVOASTRA, si nu copilul ?

Haideti sa ii ascultam si pe ei ce vor ! Nu spun un NU categoric indrumarii, dar sa nu ii transformam in ceea ce am fi dorit noi sa fim, cand de fapt  ii putem lasa sa hotarasca ei ce vor sa fie si sa faca.

Poate ca ar trebui sa ii ajutam sa se descopere, sa se afirme prin ceva, sa isi lase amprenta asupra unui lucru sau fapt, dar sa nu ii fortam sa devina ceea ce nu isi doresc!

Multumita erei in care traim, putem sa lea acordam libertate si sprijin in ceea ce fac si vor face, dar mai ales le putem acorda votul nostru de incredere.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Se apropie luna...,  Hiperprotectia parentala,  Franturi din viata celor...,  Salvati copiii !...,  25 de sfaturi pe care un...,  Despre Craciun,  Legenda albinei si a...,  Protejarea solara ,  Cum ii protejam pe cei...,  Salvati mediul...,  Cum ii protejam pe cei...,  Kinodiseea - un...,  Viata prin ochii...,  Rolul povestilor in...,  O zi din viata unei mame,  Lucruri mărunte,  File amare din viata...,  Ziua mamei,  Viata prin ochii unui...,  Copiii si zodiile lor

 
SUS