Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorRolul muzicii in educatia copilului
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1440 afisări
img
img
img
img img img img img

Rolul muzicii in educatia copilului

Articol adăugat de Muzica Club  Offline la 17 februarie 2015*

Muzica si nevoia de comunicare

Drumul muzicii este legat de evolutia omenirii inca din cele mai vechi epoci. Istoria a purtat-o pe aripile timpului pentru calitatile ei remarcabile de a transmite trairi, afecte, de a intra pe o cale tainuita in lumea spiritelor si magiei.

Rolul esential al muzicii se regaseste in comunicare, una dintre nevoile cele mai profunde ale omului. Conform unui teze scrise de Jean-Jacques Rapin miscarea dansatorului, ganguritul sau cantecul copilului, cuvintele mamei, o pagina de Bach, gestul dirijorului, un poem de Victor Hugo, improvizatia tropetistului - din toate se desprinde aceeasi intentie: a comunica, a spune altcuiva ceea ce simti, ceea ce crezi, ceea ce vrei ...
In educatie, muzica este o cheita de aur care deschide orizonturi noi. Pasii de evolutie a copilului si nevoia lui de a exploara marcheaza o relatie stransa cu muzica. Sunetul este un mod firesc prin care cerem, oferim si ne exprimam, motiv pentru care copilul adopta muzica cu rol de calauzitor fidel in procesul educativ. Limbajul muzical participa constant la incurajarea libertatii de exprimare si la mentinerea ratiunii pure, desprinse din spiritul infantil al copilariei.
 Educatia muzicala sustine vie opinia sincera a copiilor motiv pentru care ClubuldeMuzica.ro incurajeaza pasionatii de muzica sa descopere tainele unui intrument precum pianul, chitara sau vioara si sa-si imbunatateasca calitatile vocale in cadrul lectiilor de canto. Muzica este un liant al artelor, o cale alternativa de comunicare , un mod de exprimare prin care copiii si adultii pot vorbi prin intemediul clapelor si al corzilor. Ca si intr-un sport de performanta studiul unui instrument presupune multa munca, daruire si rabdare. Rolul muzicii in dezvoltarea personalitatii copilului este de a cultiva gustul pentru arta, de a stimula spiritul copetitiv si de a incuraja libertatea de exprimare.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
La ce ne ajuta...,  Sansa de a avea...,  Beneficiile lectiilor de...,  Clubul de Muzica va...,  Cum gestionam...,  Contributia muzicii la...,  Talentul muzical,  Activitati fizice pentru...,  Peste 2000 de copii au...,  Dezvoltarea...,  JOCULEŢE ŞUGUBEŢE,  Activitati pentru cei...,  Vine Mos Niculae,  Figurinele de colorat,  Cat timp petrecem cu...,  Ateliere de creatie...

 
SUS