Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorInvatamantul romanesc in declin
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,85
34 voturi
1978 afisări
img
img
img
img img img img img

Invatamantul romanesc in declin

Articol adăugat de Mirela Regneala  Offline la 12 ianuarie 2010*

invatamantul in declin

Calitatea invatamantului romanesc scade de la an la an...


         Da, doamnelor si domnilor invatamantul in scolile romanesti lasa de dorit.
         Insuficienta cadrelor didactice duce la diminuarea numarului de elevi din scoli si totodata si a materialelor didactice necesare tuturor lectiilor in primii ani de scoala. Accentul se pune pe cantitate si nu pe calitate iar rezultatele sunt slabe in comparatie cu generatiile de pana in anul 2000 cand inca se punea accent pe calitate si reusita copiilor in cariera.
         Bugetul alocat scolilor este doar pentru reparatii, zugraveli iar pentru materiale didactice se aloca  pana anul trecut (2009) pentru fiecare profesor suma de 130 ron. Pai sa vedem ce putem cumpara de 130 ron o plansa cu despartirea in doua, trei, patru silabe costa 5 lei, o plansa cu cifre respectiv adunarea si scaderea costa tot 5 lei, o plansa cu descompunerea cifrei  tot 5 lei, cu formarea cuvintelor cu o anumita litera ( ex. cu litera la inceput - ureche, la mijoc - contributie, la sfarsit- birou) costa 6,5 lei, o plansa pentru cunosterea mediului plantele - 5 lei deci cate planse poti cumpara 2 si cam atat restul poate fi un creion, un bloc de desen o ascutitoare, si cam atat. 
     Panourile  unde poti expune lucrarile copiilor costa 15 lei, un proiector costa intre 1.200 lei - 2.100 lei cu ecran de proiectie.
    In concluzie ne rezumam la ceea ce exista in carte si cam atat. Doar daca exista unii parinti mai darnic i si cu un buget cat de cat mai fac cadouri clasei din care face parte odorul lui. 
    Producatorii romani fac oferte si cam atat caci bani nu sunt pentru achizitionarea acestora. Dati o mana de ajutor scolilor si raspundeti apelurilor caci asa veti ajuta nu o generatie ci poate cinci, sase,.. zece generatii, tinand cont si de metodologia impusa de Ministerul Educatie si Invatamantului.
    Copii nostrii merita mai mult, merita ca fiecare ora sa fie captivanta, fiecare lectura sa aduca putin suspans si imaginatie pentru a transpune povestea intr-o piesa de teatru. 
    Ce masuri se pot lua constituirea asociatiilor de parintii care sa se interesez in achizitionarea acestor materiale didactice cat si a rechizitelor scolare, a uniformelor scolare, a burselor de merit facand un bine copiilor prin aceste stimulente. Astfel ii vom antrena si ii vom face sa concureze intre ei, intre scoli si chiar si intre dascali. 
    O alta masura este alocarea unui buget indestulator astfel incat sa nu existe reprosuri ci competii scolare la nivel de clase. 
   Invatamantul nostru a fost apreciat peste granitele tarii noastre, dar acum lasa de dorit. Veniti cu ideii, propuneti si lansativa in proiecte pentru binele copiilor vostrii tragand un semn de alarma Ministerului.
   Copii nostrii merita mai mult.
  
  


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Ciresele sunt un dar al...

 
SUS