Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorCum să păstrezi încrederea copilului tău
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
9 voturi
2017 afisări
img
img
img
img img img img img

Cum să păstrezi încrederea copilului tău

Articol adăugat de Cristina Vasile  Offline la 16 noiembrie 2011*


Părinţii fac în general greşeli care distrug o relaţie bazată pe încredere cu copilul - sfaturi despre cum să ai încredere în copilul tău şi cum să-i păstrezi încrederea şi respectul.

Încă de când este foarte mic un copil îşi iubeşte părinţii şi are încredere în ei. Cu toate acestea, pe măsură ce copilul creşte, lucrurile se pot schimba datorită anumitor circumstanţe. Nu e suficient să îţi iubeşti copilul; copilul tău trebuie să aibă încredere în tine. Când copiii cresc mai mari, ei observă lucruri cum ar fi dacă mama a minţit sau dacă mama lor nu şi-a ţinut o promisiune. Chiar dacă copiii nu spun, ei nu uită aceste fapte şi, pentru unii, acesta lucru schimbă relaţia. Este nevoie de doar o minciună, pentru unii copii, ca să nu mai aibă niciodată încredere în tine. Nici un părinte nu vrea să piardă încrederea copilului, dar suntem cu toţii fiinţe umane şi pot apărea frecvent lucruri neaşteptate care ne împiedică să ne ţinem cuvântul. Nu poţi face nimic pentru a preveni lucrurile neaşteptate, dar încearcă să-ţi păstrezi cuvântul.
 
Minciuna este motivul numărul unu pentru care copiii nu au încredere în părinţii lor. Nu trebuie să li se spună copiilor minciuni. Copilul te poate auzi minţind la un vecin sau un prieten, iar impactul ar putea fi la fel.  
A nu-ţi ţine o promisiune, la fel ca minciuna, este un alt motiv pentru care copiii îşi pierd încrederea. O promisiune este, de obicei făcută cuiva atunci când ceva e foarte important. A nu-ţi ţine promisiunea determină copilul să se simtă ca şi cum aceasta nu a fost importantă pentru tine. Păstrează-ţi cuvântul dat copilului tău cu orice preţ, dar atunci când ceva neaşteptat te împiedică să-ţi respecţi promisiunea, explică împrejurările copilului. Explică-i modul în care nu poţi fi în două locuri deodată, şi aşa mai departe. Niciodată nu-l anunţa doar că nu poţi şi acesta este sfârşitul subiectului. Dă-i o explicaţie, la fel cum te-ai aştepta şi tu dacă cineva drag te-ar minţi.
 
Să fii un ipocrit este un alt motiv pentru care un copil îşi va pierde încrederea în tine. Să pretinzi că-i eşti prieten cuiva, apoi să vorbeşti despre acea persoană în spatele lui, să faci copilul să se simtă jenat în faţa oamenilor sau să râzi la ideile copilului sunt alte moduri de a ucide încrederea lor.
Atunci când un copil a făcut o greşeală, dar vine la tine şi spune adevărul, asigură-te că ştie cât de mult apreciezi acest lucru, şi asigură-te că pedeapsa este mult mai uşoară decât dacă ar fi minţit sau ar fi încercat să acopere ceea ce a făcut el. Dacă un copil vede că el poate veni la tine când are probleme, el va fi mult mai încrezator când va avea necazuri în viitor.
 
Pe măsură ce copiii devin adolescenţi, mulţi părinţi au obiceiul de a cauta prin  lucrurile personale ale acestora. Aceasta este o modalitate certă de a pierde încrederea copilului tău. Copilul se aşteaptă să ai încredere în el sau ea şi, atunci când cauţi prin lucrurile personale, îi arăţi că nu ai încredere în el. Dacă tu nu ai încredere în el, de ce ar avea el încredere în tine? Încrederea este, de obicei, un lucru reciproc, iar atunci când unul nu are încredere, de multe ori, nici celălalt nu va avea.
 
Practic, dacă doreşti să ai încredere în copilul tău şi el să aibă încredere în tine, să-l tratezi cu respect, ţine-ţi cuvântul dat, lasă-l să ştie cât de mult îl iubeşti, nu-ţi încălca promisiunile şi oferă-i timp pentru a-i explica dacă ceva te reţine de la a face ceea ce ai promis. Este important să păstrăm încrederea copilului nostru pentru o relaţie de viitor cu el, bazată pe iubire şi pe încredere.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
25 de sfaturi pe care un...,  Copilul meu este timid...,  Cum sa te ocupi de...,  Atelierul de lucru...,  Greselile parintilor in...,  Metode simple pentru a...,  Cum sa iti ajuti copilul...,  Dragostea fata de copil,  Asculta-ti copilul si el...,  Padurea, prietena...,  Cum sa iti inveti...,  Cei sapte ani de acasa,  Expunerea copilului la...,  Aveti incredere in...,  Furia la copii,  Ganduri la inceput de...,  Sfaturi practice pentru...,  Cele mai mari 10 griji...,  A fi învăţător,  Jocul - serviciul celor...

 
SUS