Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorCei sapte ani de acasa
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,90
2 voturi
1232 afisări
img
img
img
img img img img img

Cei sapte ani de acasa

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 10 februarie 2014*


A educa un copil inseamna a-l ajuta sa se auto-controleze,sa-l incurajezi, sa-l indrumi ca sa-si poata corecta singur greselile, sa poata gandi singur pentru el si sa se simta bine in pielea lui.

De cand copilul incepe sa mearga si sa vorbeasca si pana cand creste suficient de mare incat sa inteleaga cat de cat regulile dupa care functioneaza lumea – si sa le mai si respecte – cuvantul pe care-l aude cel mai des este “nu”: “nu ai voie sa faci asta”, “nu pune mana”, “nu te duce acolo”, “nu arunca jucaria”, “nu acum” si alte variatiuni pe aceeasi tema. Foloseste cu moderatie recompensele si pedepsele. Nu ii oferi cadouri scumpe pentru a incuraja un anumit comportament, dupa cum nu trebuie sa apelezi nici la pedepse fizice. Extremele sunt de evitat; e de preferat sa il trimiti sa stea la colt cateva minute sau pe “un scaun de pedeapsa” daca face un lucru interzis, mai degraba decat sa-i dai o palma. Intr-o zi, nu ai voie sa-l surprinzi facand mai multe lucruri rele decat lucruri bune. Daca il coplesesti de reprosuri in fiecare zi, se va obisnui sa iti atraga atentia numai prin nazbatii si greu il vei mai aduce pe calea cea buna. Ignora detaliile insignifiante, precum tanguirile si plansetele slabe. 6.Fii coerenta si nu face exceptii de la regulile stabilite. Fii o buna ascultatoare a copilului si repeta-i intotdeauna dupa ce vorbeste cu tine ce ai inteles tu din ce ti-a spus. Lasa-l sa te ajute sa alegi consecintele comportamentului sau (dupa 3 ani). Nu tipa la copil. Vorbeste-i cu respect si va fii mult mai cooperant. Nimenui nu-i place sa auda tipete in jurul sau. Nu ii spune ca este un copil rau, care face numai lucruri rele. In timp, va ajunge chiar sa creada asta despre el. Adu-ti aminte ca fiecare copil e unic si creste in ritmul propriu, iar comportamentul lui difera in functie de stadiul dezvoltarii in care se afla. Cea mai importanta regula este sa ii arati prin comportamentul tau cum anume trebuie sa fie el. Actiunile noastre ca parinti valoreaza mai mult decat milioane de cuvinte.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Greselile parintilor in...,  Copilul meu este timid...,  Cum alegem caruciorul...,  Asculta-ti copilul si el...,  Cum sa iti inveti...,  Cum să păstrezi...,  Lasati copilul sa faca...,  Expunerea copilului la...,  25 de sfaturi pe care un...,  A fi învăţător,  Jocul - serviciul celor...,  Salvati copiii !...,  Cum sa te ocupi de...,  Gradinita de acasa,  Dezvolta curiozitatea...,  Educatia pozitiva a...,  Cel mai important lucru...,  Cu cei mici la film,  Zice nenea Plutarh,  Nu va fortati copilul sa...

 
SUS