Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorCe sa faci si ce sa nu faci in "faza muscaturilor"
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,21
30 voturi
1929 afisări
img
img
img
img img img img img

Ce sa faci si ce sa nu faci in "faza muscaturilor"

Articol adăugat de Gabriel Bratu  Offline la 15 iunie 2009


Desi riscul de rănire la un copil care muşca este mic, evenimentul poate fi îngrijorător pentru toate părţile implicate.

Sa musti dintr-un măr este un lucru bun. Sa musti dintr-un coleg de joaca nu este.

Copiii, în special atunci când se simt frustrati sau supărati, pot sa-si infiga dintii intr-un partener de joaca. De cele mai multe ori sunt mirati vazand că prietenii lor nu reacţioneaza cu calm - cum ar reactiona un măr. Ţineţi minte: copiii care musca aproape niciodată nu fac acest lucru avand intentii rele vis-a-vis de persoana muscata. În aproape toate cazurile, "muscatorul" se simte copleşit din punct de vedere emotional, iar "actiunea" este coordonata de stresul pe care il simte in prealabil. Iată câteva sugestii referitoare la ce se poate face cu acest comportament:

Ce sa faci: Ce sa nu faci:
• Spune-i celui mic in mod clar şi in cuvinte putine, ca muscaturile nu sunt acceptabile si nu vor fi tolerate. • Nu face o conferinta cu cel mic. Nu poate sa fie atent perioade lungi de timp si nu va intelege ce-i ceri.
• Lasa copilul să inteleaga ca ştii că nu a vrut sa fie rau si incearca sa descoperi cu calm datorita caror stari si sentimente a ajuns sa muste. • Nu exagera.Dacă actionezi aratand o stare de supărare foarte mare, poti speria ambii copii - atat pe cel ce a muscat cat si pe cel muscat - în mod inutil.
• Da-i ceva ce poate sa muste fara probleme - o carpa curata umezita sau un inel (sau alta jucarie pe care o gasesti) pentru dentitie. • Musca si tu copilul înapoi sau forteaza-l sa se muste singur.
• Ajutati copilul sa gaseasca formule mai bune de a obţine atenţia taşi dă-i o mulţime de mici premii şi laudă-l de fiecare dată când observi ca utilizează astfel de metode "nepericuloase". • Nu acordati deodata prea multa atenţie unui copil care musca.Acest lucru este valabil mai ales în grupuri de copii, pentru ca alţi copii pot ajunge sa imite comportamentul celui supravegheat într-o încercare de a obţine atenţia, de asemenea.

Daca aveti si alte sugestii pentru completarea acestui tabel, nu ezitati sa le oferiti in comentariile voastre..img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Iaurt de casa

 
SUS