Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilor Cariera mai importanta. Angajez bona.
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,64
24 voturi
2650 afisări
img
img
img
img img img img img

Cariera mai importanta. Angajez bona.

Articol adăugat de Mirela Regneala  Offline la 10 februarie 2010*


Considerati serviciul mai important decat cresterea si educatia propriului copil?
 Cariera este importanta, insa nu atat de importanta ca propriul copil care este lasat in grija unei bone.

Dragi mamici, voi considerati ca trebuie sa fiti femei de succes, dar copilul vostru va simte lipsa... Va ganditi ca ideea salvatoare este sa angajati o bona. Cautati pe la cunostiinte candidate, insa acestea de cele mai multe ori sunt femei simple care nu si-au terminat studiile, ori nu au putut sa le continue datorita situatiei precare a familiei din care provin.

 Aveti si recomandarea prietenelor care le aprecieaza in menajul casnic si pentru asta le respecta, insa nu au cunostiinte suficiente despre cresterea si educatia copilului vostru. Chiar daca unele dintre noi nu am crescut in puf, indeplinindu-ni-se orice dorinta de catre parinti, noi, stimate doamne, am fost crescuti de bunicii nostri, care ne-au alintat, ne-au facut poftele, ne-au ajutat in a comunica cu proprii nostri parinti care erau mai tot timpul la serviciu.

La interviu sunteti multumite ca si aceasta femeie a crescut un copil, doi, trei sau patru ori sase. Apreciati ca a crescut atatia copii insa nu si cum i-a crescut. Educatie nu inseamna sa treci responsabilitatea ta de parinte unei mame adoptive pentru copilul tau. Copilul fiind mic se va atasa de aceasta bona, primul sau pas va fi facut cu bona, primul sau dintisor va fi vazut de bona, primul cuvant va fi adresat tot bonei.

Creste cu ceea ce face bona, iar aceasta nu este de multe ori doar bona, ci si pe menajera, bucatareasa, etc, comunicarea fiind uneori greoaie sau vocabularul limitat. Nu este suficient pentru copil sa fie spalat, curat imbracat si scos afara. Acesta are nevoie sa asimileze cunostiinte, din povesti, din comunicarea cu el, din desene, pictura, joc, cantec, sport, alimentatie, etc. Deci bona pe care o angajati de fapt este doar aceea femeie care pe langa menajul zilnic, mai trebuie sa faca si mancare celui mic, sa-l plimbe si sa-l imbrace curat.

 Nu cred ca sunteti de acord doar cu atat. Deci ce veti face? Cautati o noua bona care sa se ocupe doar de copil si sa aibe calitatea de fost educator ori invatator sau profesor, ori va limitati la acesta simpla femeie caruia ii incredintati si copilul dumneavoastra pentru a o plati mai putin.

Copilul creste si se dezvolta foarte bine atunci cand intra in colectivitate unde invata sa nu-i fie frica, sa nu fie timid, sa se joace, deci sa isi dezvolte aptitudinile psihice si fizice.

Da, si cariera este importanta! Dar suplimentarea orelor la serviciu doar pentru ca am de lucru, si pe sef nu-l intereseaza copilul meu, este doar rezultatul vointei unui sef caruia noi ii dam acest elan si aripi de a nu arata interes fata de familia noastra. Si seful are copil, dar a stiut sa isi tina copilul alaturi de mama. Sa zicem ca uneori este importanta o lucrare aceste ore se pot suplini de parintii nostri (socri si sau bunici). Dar, de ce sa evitam sa le cerem ajutorul mai des? Pentru a nu fi mereu in preajma noastra, sau cpentru ca locuiesc in celalalt capat al orasului  si ne este greu sa ne deplasam pentru a ne lua copilul de acolo? Dar stiti bine ca acolo este bine ingrijit cu bunica, cu acea tandrete de neimaginat pentru micutii nostri. Comoditatea si uneori rautatea nostra de femeie “nu vreau sa fie crescut de soacra” este o conceptie gresita. De ce sa nu fie lasat copilul in grija soacrei? Ce aceasta femeie nu a fost mama pentru sotul tau? Sau prietena ta... pana cand ai luat copilul sau de langa ea si l-ai indepartat de ea spunandu-i ca mai bine cu parintii tai sau cu niciun parinte in jurul vostru. Sa nu ne ajute cu nimic nici ai tai nici ai mei. Gresiti enorm indepartandu-va de  cei care pana mai ieri ii numeati parinti, care v-au ascultat si v-au facut toate mofturile ca sa ajungeti unde v-ati dorit azi sa fiti . Sacrificiul lor s-a pierdut iar pentru voi, iar acest lucru nu mai conteaza. Ceea ce conteaza pentru unele din noi este ca este mai bine sa se ocupe altcineva de copilul meu iar cand acesta va creste iti va reprosa ironic si plin de sarcasm “ Unde ai fost tu cand am facut primul pas, cand am spus primul cuvant, mama?! Unde ai fost tu cand am fost bolnav si aveam nevoie de tine? Ba mai mult, mai lipsit si de caldura si alintul bunicilor! De ce-ai facut asta? Cum pot eu, ca fiu sau fiica, sa te privesc si sa-ti spun ce am pe suflet cand tu nu te-ai ingrijit de mine niciodata? Mi-ai adus bone carora le-am spus mama, carora le-am spus suferinta mea de copil?” O bona presupune un mod privat de crestere fata de ceilalti care cresc si se dezvolta psihic si fizic in colectivitate, cu riscul de a nu te recunoaste ca mama pe tine.

De ce vreti sa distrugeti cuvantul cel mult asteptat si plin de iubire din partea copilului dumneavoastra  "MAMA"? O mama este mai buna de mii de ori decat o bona...

* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Mama casnica sau femeie...,  Bona, bunici sau...,  Viitoarea cariera: cine...,  Pizza cu sunca,  Unde pleci, mami?

 
SUS