Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiMetodologia educatiei copiilorAsculta-ti copilul si el te va asculta!
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,81
42 voturi
5580 afisări
img
img
img
img img img img img

Asculta-ti copilul si el te va asculta!

Articol adăugat de Ioana Andreea Ciocalteu  Offline la 16 martie 2010*


Problemele pe care le aduc in discutie parintii atunci cand se adreseaza consilierului de specialitate sunt foarte diverse, dar de cele mai multe ori au un numitor comun pe care il vom descrie in cuprinsul articolului de fata.

 
        Faptul ca prescolarul, scolarul in primii lui ani sau adolescentul nu asculta este intr-o reala legtura cu masura in care parintele il asculta  la randul lui pe acesta. Sigur, cuvantul ,,asculta" are aici sensuri diferite. Daca in ceea ce-l priveste pe parinte ne referim la acea ascultare activa, care permite un dialog, raspunsuri reale la nevoile de comunicare ale coplului, copilului i se reproseaza faptul ca nu urmeaza anumite sfaturi sau ca nu intelege sarcini pe care adultul considera ca le-a formulat cu foarte mare atentie si in concordanta cu capacitatea celui mic de a intelege.
        Uneori parintii invata sa asculte, deprind mici trucuri care ii permit o relationare normala abia dupa ce discuta cu un specialist. Iluminarea in aceasta pivinta salveaza foarte multe momente care pana atunci ii puneau in dificultate pe parinti.
       Este important sa intelegem relatia de parteneriat in care ne aflam cu copilul nostru, iar daca acesta este inca mic, nu-i putem vorbi despre lucruri cu adevarat importante pentru educatia lui aratand cu degetul, eventual de acolo de sus, de la nivelul nostru, incruntati, amenintand cu iminenta pedeapsa.
      Copilul are asteptari firesti si concrete. El este cel care va invata sa-si respecte promisiunile daca si tu le respecti pe ale tale; va intelege ca anumite emotii sunt firesti, daca si tu iti vei pastra autenticitatea in atitudine si vorbire; se va bucura de ceea ce il inconjoara, daca, desigur si tu vei zambi mai mult; va pretui lucrurile pe care le are, numai daca va fi obisnuit cu un management coerent al resurselor familiei sale; isi va argumenta faptele si cerintele, daca si tu vei gasi justificari pentru sarcinile pe care i le dai; se va echilibra din punct de vedere emotional, daca tu vei sti cum sa ii facilitezi acest lucru in functie de fiecare eveniment din viata lui.

       John Cusack , in filmul Copilul de pe Marte, joaca cu succes rolul unui parinte adoptiv al unui baietel ciudat in varsta de 6 ani care pretinde ca vine de pe planeta Marte. Un parinte incercat de suferinta unui copil inteligent, isi reconfigureaza contnuu relatia cu acesta, adaptandu-se la momente de viata absolut surprinzatoare, incercand sa fie mai mult decat un singur martor sau intretinator.  Interesant de vazut!* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Copilul meu este timid...,  Cum sa iti inveti...,  Cum să păstrezi...,  Cei sapte ani de acasa,  Expunerea copilului la...,  25 de sfaturi pe care un...,  A fi învăţător,  Jocul - serviciul celor...,  Salvati copiii !...,  Cum sa te ocupi de...,  Gradinita de acasa,  Dezvolta curiozitatea...,  Educatia pozitiva a...,  Cel mai important lucru...,  Cu cei mici la film,  Zice nenea Plutarh,  Nu va fortati copilul sa...,  Nevoile copiilor,  Pași de urmat dacă vrei...,  Cum gestionam...

 
SUS