Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiEnciclopedia celor miciAnimale rare
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
3154 afisări
img
img
img
img img img img img

Animale rare

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 12 august 2010*


Un top 10 al celor mai rare animale din lume.

10. Mai mic decat lupul obisnuit pe care il stim cu totii, lupul rosu este originar din Florida si Texas, SUA. In 1980 mai existau in lume doar 20 de specimene. In prezent, lupul rosu traieste intr-o rezervatie de 1,7 milioane de acri din Carolina de Nord, inregistrandu-se 207 exemplare in captivitate si 100 in salbaticie.

9. Desi in trecut traia pe intregul cuprins al Peninsulei Iberice, in prezent linxul iberic traieste doar in regiuni restranse din Andalusia. Linxul iberic este amenintat de mai multi factori: distrugerea habitatului si a prazii sale, capcanele puse pentru iepuri, automobilele pe pe drumurile din zona. In martie 2005, s-a estimat ca numarul lincsilor in viata este de aproape 100, cu 300 mai putin decat cu 5 ani in urma.

 
8. Bivolul de apa a fost descoperit pentru prima data in 1888, iar in prezent mai poate fi gasit doar pe insula Mindoro din Filipine. Cantarind aproximativ 300kg, traieste in padurile dense din apropierea apelor. Bivolul de apa traieste mai degraba in cupluri decat in cirezi, cu exceptia perioadelor cand femelele sunt pe cale de a naste. Se estimeaza ca in prezent mai traiesc aproximativ 100 de exemplare.


7. In secolul XIX, wombatul nordic cu nas paros putea fi gasit in regiunile New South Wales si Victoria din Australia, insa acum el mai traieste doar intr-o mica rezervatie din Queensland. Numarul exemplarelor in viata este estimat la 113.

6. Iepurele de camp hispid - denumit si 'iepurele cu tepi' - traieste in regiunea sudica a lantului muntos Himalaya, in Nepal, Bengal si Assam. Despadurirea, cultivarea terenurilor si asezarea de locuinte umane au avut un impact negativ asupra acestei specii. In 1964, s-a crezut ca specia a disparut, insa in 1966 a fost descoperit un exemplar. Pana in 2001, in lume mai existau doar 110 de astfel de iepuri. Numarul lor incepe insa sa scada, ca urmare a neadaptarii in captivitate.

5. Rinocerul cu un singur corn mai traieste in prezent doar in Indonezia si Vietnam. Doar 60 de exemplare din aceasta specie mai sunt in viata, desi candva a fost o o specie raspandita in Asia. In 1930 au inceput sa fie vanati pentru cornul lor, despre care se spune ca ar avea calitati medicinale. Sansa lor de supravietuire este foarte mica, existand oricand riscul aparitiei unei boli sau a natalitatii reduse.


4. Liliacul din insulele Seychelles, din nordul Madagascarului, mai prezinta doar 100 de exemplare in viata, desi in trecut erau foarte numerosi. In prezent, oamenii de stiinta studiaza comportamentul lor si incearca sa inteleaga ce trebuie facut pentru a fi salvati.3. Simpaticele marmote din Insula Vancouver mai pot fi gasite doar in regiunile montane, aparand pe lista speciilor pe cale de disparitie inca din mai 2000. In 1998, populatia acestor marmote a ajuns la cel mai scazut nivel cunoscut vreodata - doar 75 de exemplare. Autoritatile canadiene au demarat un program de inmultire a speciei in captivitate, in prezent existand 90 de exemplare in rezervatii speciale si aproximativ 30 in libertate.2. Baiji sau Delfinul chinezesc din raul Yangtze mai prezinta doar cateva exemplare in viata, fiind una dintre cele mai rare specii de mamifere din lume si o victima a cresterii economice bruste inregistrata in statul asiatic. Delfinii Baiji - nevoiti sa concureze pentru hrana cu oamenii - au fost impinsi spre disparitie de activitatea umana din ultimii 50 de ani. Principala cauza a acestei situatii este reprezentata de numeroasele diguri construite in China incepand cu 1930, care au fragmentat populatia de delfini si au redus habitatul acestora.


 
1. Nefericitul castigator al acestui top are si un nume - "George singuraticul". El este cel mai rar animal din lume si face parte din specia testoaselor gigant din insula Pinta, Galapagos. 'George singuraticul' este unicul supravietuitor al rasei din Insula Pinta si un simbol al fragilitatii faunei din insulele Galapagos. Specia fusese considerata disparuta pana in anul 1971, cand a fost descoperit acest singur exemplar in viata. De atunci, statia de cercetari Charles Darwin se afla in cautarea unei femele din aceeasi specie, oferind o recompensa de 10.000 de dolari pentru oricine gaseste un asemenea exemplar.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Cele mai ciudate animale ,  Farm park,  Parcul National Retezat...,   Targul de la Calugareni,  Figurinele de colorat,  Ateliere de creatie...

 
SUS