Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiCele 7 minuni ale lumii anticeGradinile suspendate ale Semiramidei
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,27
340 voturi
29538 afisări
img
img
img
img img img img img

Gradinile suspendate ale Semiramidei

Articol adăugat de D Andreea  Offline


Grădinile suspendate ale Semiramidei reprezintă una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Au fost construite de regele Nabucodonsor al II-lea.

Conform legendelor, cu mii de ani in urma, in Babilon a domnit regele legendelor Ninus. Acesta s-a casatorit cu Semiramida, o printesa straina care era foarte trista pentru ca isi parasise patria. Pentru ca Semiramida sa se acomodeze mai bine cu noul tinut in care urma sa locuiasca, suveranul a ordonat supusilor sa amenajeze "Gradinile suspendate din Babilon", care sint cunoscute in istorie drept a doua minune a lumii antice.

 

In realitate, gradinile nu erau suspendate ci erau dispuse in terase suprainaltate, spirjinite de coloane, care formau o scara uriasa. Opera de arta se intidea pe o suprafata care depasea 15.000 mp. Printr-un sistem de irigatii, apa Eufratului ajungea pina la cea mai inalta gradina, udind plantele.

Gradinile palatului nu erau atunci ceva extraordinar in sine. Dar gradinile suspendate din Babilon erau totusi unice pe plan arhitectonic. Si nu era cel mai mic dintre meritele sale faptul ca avea un sistem ingenios de irigatii, compus din fantani adanci, canale, mici lacuri si jocuri de apa, care alimentau terasele, aducand racoarea atat de pretioasa in climatul desertic, fierbinte si uscat, al regiunii. Vara, sclavii pompau apa fara intrerupere.

Efectul de suspendare a gradinilor era datorat unei esalonari abile de 7 etaje.

Gradinile din vechiul Babilon cuprindeau si unele minuni botanice. Nu era vorba de o simpla gradina de palat, ci de prima colectie de plante din lume. Creatorul sau, regele Nabucodonosor, isi insarcinase soldatii sa scoata cu grija, in cursul campaniilor intreprinse, toate plantele necunoscute pe care le gaseau in strainatate si sa i le trimita in cel mai scurt timp.
Caravanele si navele Babilonului aduceau mereu plante noi.

 

Nu lipsesc descrierile acestor gradini suspendate. Se povesteste ca monarhul oferise aceste prime gradini botanice sotiei sale, o printesa persana, pentru ca, in mediul monoton al Mesopotamiei, sa se poata distra in timpul indelungatelor absente ale sotului sau. Numele reginei este necunoscut. Nu vom sti probabil niciodata de ce li s-a dat numele de "gradinile suspendate ale Semiramidei".


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Statuia lui Zeus din...,  Piramida lui Keops,  Mausoleul din Halicarnas ,  Farul din Alexandria,  Cristos Rascumparatorul,  Fez - un fel de Mecca al...,  Templul Artemisei din...,  Cetatea Petra,  Chichen-Itza ,  Machu Picchu,  Colosseumul din Roma,  Colosul din Rodos,  Marele Zid Chinezesc,  Copilaria, varsta...,  Taj Mahal,  Lahore,  Minunea luminii din...,  Autostrada Panamericana...,  Niagara - Apa care tuna,  Orasul antic Teotihuacan...

 
SUS