Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiBiblioteca copiluluiZiua lui Miffy
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
1718 afisări
img
img
img
img img img img img

Ziua lui Miffy

Articol adăugat de Editura Cartea Copiilor  Offline la 23 februarie 2012*


Dick Bruna, “tatăl” lui Miffy, a scris şi a ilustrat peste 100 de titluri, dar cele mai cunoscute sunt acelea cu celebra fetiţă-iepuraş, traduse în 40 de limbi şi vândute în peste 85 de milioane de exemplare.

Miffy şi-a făcut apariţia în lumea cărţilor în anul 1955. De-a lungul anilor, Miffy a avut parte de o mulţime de aventuri, aşa cum puteţi ghici şi din cele peste 40 de titluri ale cărţilor. Editura Cartea Copiilor a tradus pentru micii cititori români trei dintre acestea – “Miffy”, "Bicicleta lui Miffy" şi "Ziua lui Miffy”.

"Ziua lui Miffy” este o poveste plină de sensibilitate şi naturaleţe, care o prezintă pe fetiţa iepuraş ca pe un copil obişnuit, trăind cu intensitate cea mai fericită zi a anului, propria aniversare. Nici nu s-a luminat bine de zi, că sare nerăbdătoare din pat. Se îmbracă cu rochiţa preferată şi este întâmpinată de părinţii ei, ce-i fac o supriză şi-i împodobesc scăunelul cu flori. Curioasă, desface în grabă cadourile primite şi găseşte un fluier, creioane colorate şi o foarfecă “adevărată”, cum îi place ei să spună, plină de entuziasm. Prietenii vin s-o felicite, iar Miffy, emoţionată, se fâstâceşte. Momentul nu durează mult, pentru că toţi abia aşteaptă să se joace cu mingea. Căderea serii îi găseşte tot în curtea casei, când bunicii lui Miffy vin la cină, cu un cadou special.

Ilustraţiile cărţii sunt, de asemenea, motivul succesului lui Miffy. Dick Bruna foloseşte tehnica minimalistă, lăsând la o parte detaliile fără importanţă: în final numai esenţialul dintr-un subiect apare în desen. Imaginile lui Dick Bruna sunt bidimensionale şi bine conturate, ceea ce le face uşor de identificat de către copiii de cele mai mici vârste. Mai mult, Bruna utilizează mereu aceleaşi nuanţe vii, roşu, albastru, galben sau verde, culori care au devenit marca lui. De asemenea, limbajul cărţilor este uşor de înţeles, datorită cuvintelor simple, îmbinate în strofe rimate. Textele sunt astfel pline de muzicalitate, iar copiii le iubesc şi le reţin cu uşurinţă.

Cartea “Ziua lui Miffy”, recomandată copiilor între 0 şi 6 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un pret special, beneficiind de o reducere de 40%


* Sursa articolului: Editura Cartea Copiilor
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Ghici cat de mult te...,  Miffy, celebrul personaj...,  Prima mea carte despre...,  De ce fac copiii crize...,  1, 2, 3… hai la Zoo!,  Un altfel de Robin Hood,  Prima mea carte despre...,  Scoala ursilor,  Basmele padurii,  De ce spun copii NU,  Vrei să fii prietenul...,  Povestea primelor daruri...,  Nu ti-e somn, ursuletule?,  Cele mai frumoase...,  Iepurasul de catifea,  Lectura pentru bebeluşi...,  Cititul se poate invata...,  “Pozna lui Jackie”, o...,  Aminteşte-i celui mic...,  Povestea papusii Bratz

 
SUS