Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiBiblioteca copiluluiUn altfel de Robin Hood
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
1716 afisări
img
img
img
img img img img img

Un altfel de Robin Hood

Articol adăugat de Editura Cartea Copiilor  Offline la 20 ianuarie 2011*


“Robin Hood” este cea de-a doua carte a lui Mauri Kunnas oferită micilor cititori de editura Cartea Copiilor.

Mauri Kunnas, celebrul autor şi ilustrator finlandez, a reuşit să transforme clasica poveste a lui Robin Hood, ce părea deja exploatată la maximum, în cea mai vândută carte finlandeză pentru copii a anului 2009. Traducerea a fost realizată de Teodor Palic, cel care a facut cunoscută cititorilor români opera lui Mika Waltari, unul dintre cei mai mari scriitori finlandezi.

„Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originală şi plină de umor a legendei celebrului arcaş din folclorul englezesc. Ceea ce-i va atrage cel mai mult pe copii este faptul că toate personajele acestei poveşti sunt întruchipate de animale: pisici, câini, purceluşi, bursuci. Pentru vestitul Robin Hood, autorul a făcut cea mai inspirată alegere: acesta este un motan simpatic şi neastâmpărat.

Robin este foarte iscusit în mânuirea arcului cu săgeţi, dar adevărata sa armă este, de fapt, cornul cu care îi cheamă în apărare pe „veselii săi prieteni”. Dincolo de morala firească, după care binele şi dreptatea înving întotdeauna, cartea spune şi o frumoasă poveste despre prietenie. Poate că Robin Hood este un bun arcaş şi are un suflet mare, dar fără prietenii care-i sar în ajutor de fiecare dată n-ar putea să-l învingă pe lacomul şerif din Nottingham.

Latura comică a poveştii este completată de o mică lecţie de istorie. Copiii pot afla mai multe despre episoade din istoria Angliei cum ar fi cucerirea normandă sau domnia bunului rege Richard Inimă-de-Leu. Cartea este împărţită în opt capitole, fiecare reprezentând o poveste de sine stătătoare, dând astfel posibilitatea celor mici să prelungească plăcerea lecturii de-a lungul mai multor seri. Ilustraţiile pline de energie şi prospeţime contribuie la umorul cărţii. Personajele ne dau impresia că sunt într-o continuă mişcare, parcă aleargă printre filele cărţii, jucându-se, luptându-se sau făcând farse celorlalţi.

Cartea este recomandată copiilor între 3 şi 11 ani si este disponibilă pe site-ul editurii.* Sursa articolului: Editura Cartea Copiilor
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Prima mea carte despre...,  1, 2, 3… hai la Zoo!,  Miffy, celebrul personaj...,  Scoala ursilor,  Basmele padurii,  De ce spun copii NU,  Vrei să fii prietenul...,  Povestea primelor daruri...,  Nu ti-e somn, ursuletule?,  De ce fac copiii crize...,  Cele mai frumoase...,  Ziua lui Miffy,  Iepurasul de catifea,  Lectura pentru bebeluşi...,  Ghici cat de mult te...,  Cititul se poate invata...,  “Pozna lui Jackie”, o...,  Aminteşte-i celui mic...,  Prima mea carte despre...,  Importanţa lecturii...

 
SUS