Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiBiblioteca copiluluiRolul povestilor in cresterea copilului
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
3 voturi
1625 afisări
img
img
img
img img img img img

Rolul povestilor in cresterea copilului

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 19 ianuarie 2012*


Cand oamenii nu au putut gasi raspunsuri logice si credibile intrebarilor lor nascute din curiozitate sau din dorinta de cunoastere, si-au lasat imaginatia libera si au tesut povesti, pentru ei, pentru altii, pentru copiii lor.

 Povestile se spun ori de cate ori avem timp, cand copilul este linistit si dispus sa asculte. Copii au nevoie de povesti in mai multe momente ale zilei, si atunci cand se joaca, atunci cand te intreaba despre un lucru, cand are nevoie de o explicatie, e mai simplu  sa ii explici ceva prin povesti. Putem sa le citim tot felul de povesti adecvate varstei pe care o au, de exemplu, atunci cand sunt mai mici, copiii pot prefera sa li-se citeasca aceeasi poveste in fiecare seara sau periodic, astfel incat ajunge sa stie personajele si actiunea din poveste pe dinafara. Acesti copii vor fi provocati prin schimbarea povestii in diferite momente, fie prin atribuirea altor replica personajelor, fie prin schimbarea actiunilor din poveste, sau folosind un ton “ca la teatru”, astfel incat copilul o va retrai cu aceeasi placere ca si prima oara si va fi stimulat sa inventeze si el, astfel dezvoltandu-i si imaginatie.De fapt aceste povesti repetate iar si iar, sunt cele care vor avea mai tarziu “gustul copilariei”. Un alt exercitiu este ca sa il puneti pe el sa spuna povestea pe care o spuneti de atata timp, asta ii va dezvolta memoria si imaginatia, si se va simti mult mai implicat in poveste.
 
 Citindu-i, il ajuti mai mult decat crezi, si se intareste legatura afectiva dintre tine ca parinte si puiul tau, si astfel ii captezi atentia.
 Daca copilul vrea sa rupa sau sa mazgaleasca ceva, este bine ca acel 'ceva' sa fie o foaie alba de hartie, nu o revista, fie ea si una veche. Asta pentru ca un copil nu va intelege care e diferenta intre revista veche sau cartea uzata , el intelege ca are voie sa rupa si sa deseneze pe foi scrise si colorate si nu va intelege, cand il certam, de ce o facem. Astfel, desi multe din cartile pentru copiii mici sunt create ca niste jucarii, noi trebuie sa invatam copilul sa nu le trateze ca atare.
 

 


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Tichia fermecata,  Maria, fetita care a...,  Povestea "Povestii...,  Povestile, art-terapia...,  Cele mai frumoase...,  Aminteşte-i celui mic...,  Povestile de la...,  Cei doi spiridusi,  Salvati copiii !...,  Franturi din viata celor...,  Legenda albinei si a...,  Zbor liber....

 
SUS