Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiBiblioteca copiluluiImportanţa lecturii zilnice
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,64
14 voturi
6413 afisări
img
img
img
img img img img img

Importanţa lecturii zilnice

Articol adăugat de Editura Cartea Copiilor  Offline la 29 septembrie 2010*


Succesul la şcoală şi, mai târziu, în viaţă, începe acasă cu cele 20 de minute de lectură zilnică împreună cu copilul dumneavoastră.

Copiii cărora li se citeşte începând de la vârste mici vor învăţa să citească mai uşor şi mai repede decât cei cărora nu li s-a citit. Să le citim copiilor este cea mai uşoară  şi mai puţin costisitoare metodă prin care îi putem ajuta să aibă succes la şcoală. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face ca părinţi.
Copiii învaţă să citească la şcoală, dar, de multe ori, asociază cititul cu lecţiile şi nu cu o activitate distractivă. De departe, cea mai eficientă metodă de a-i încuraja pe copii să iubească cărţile şi cititul este să le citim de mici, şi, cu cât începem mai devreme, cu atât şansele de succes sunt mai mari.

S-a prezis, la un moment dat, sfârşitul cuvântului tipărit. Dimpotrivă, internetul a făcut cititul o parte şi mai importantă din viaţa noastră. Internetul în sine este o uriaşă sursă de informaţii şi divertisment, bazată pe umilul cuvânt scris. Pentru a utiliza internetul în mod eficient, pentru a evalua corect valoarea informaţiilor de pe web, capacitatea de a citi şi gândi critic este vitală.

Cititul este o abilitate foarte importantă pe care trebuie s-o înveţe copiii noştri. Vă imaginaţi cum ar fi să treacă o zi fără să citiţi? Cititul este necesar nu doar pentru a supravieţui în lumea şcolii sau a universităţii, ci şi ca adult. Abilitatea de a învăţa despre subiecte noi şi de a găsi informaţii utile depinde de abilitatea de a citi şi a analiza materialul citit.

Copiii cărora li se citeşte de mici vor învăţa să fie ei înşişi buni cititori. Cu cât li se citeşte mai mult, cu atât sunt mai interesaţi să înveţe să citească. Important este ca şi copilul dumneavoastră să ajungă să deschidă o carte de plăcere, singur, fără să-i spuneţi dumneavoastră şi fără să i se spună de la şcoală.

Cititul zilnic copiilor:

- contribuie la crearea unei relaţii strânse între copii şi adulţi
- ajută la dezvoltarea capacităţii de exprimare, a memoriei şi a creativităţii
- îi expune pe copii la cuvinte noi şi îi învaţă structura gramaticală corectă a limbii
- îi ajută să înveţe să gândească şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare
- îi ajută să înveţe mai uşor şi să aibă succes la şcoală
- îi învaţă valori morale
- previne excesul de televizor sau calculator
- ajută la crearea dorinţei de cunoaştere şi de a învăţa pentru tot restul vieţii.

Editura Cartea Copiilor oferă multe cărţi pentru vârste mici – “Prima mea carte despre culori”, “Prima mea carte despre numere” (ediţii bilingve, în limba română şi în engleză), “Omida mâncăcioasă” şi “Vrei să fii prietenul meu?”. Toate acestea au pagini cartonate şi colţuri rotunjite, pentru a avea caracteristicile unor adevărate jucării, atractive, rezistente şi mai ales sigure pentru bebeluşi.

Pentru copiii mai mari, Cartea Copiilor pune la dispoziţie poveşti cu tâlc însoţite de ilustraţii de valoare, create de artişti renumiţi la nivel internaţional: Anita Jeram („Ghici cât de mult te iubesc”), Nami Adachi („Şcoala urşilor”), Silke Leffler („Balul florilor”) sau Mauri Kunnas („Moş Crăciun”).* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Lectura pentru bebeluşi...,  Scoala ursilor,  Prima mea carte despre...,  1, 2, 3… hai la Zoo!,  Un altfel de Robin Hood,  Miffy, celebrul personaj...,  Basmele padurii,  De ce spun copii NU,  Vrei să fii prietenul...,  Povestea primelor daruri...,  Nu ti-e somn, ursuletule?,  De ce fac copiii crize...,  Cele mai frumoase...,  Ziua lui Miffy,  Iepurasul de catifea,  Copiii si lectura,  Ghici cat de mult te...,  Cititul se poate invata...,  “Pozna lui Jackie”, o...,  Lectura - plăcere sau...

 
SUS