Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiBiblioteca copiluluiCele mai frumoase povesti cu printese
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,50
4 voturi
2178 afisări
img
img
img
img img img img img

Cele mai frumoase povesti cu printese

Articol adăugat de Editura Cartea Copiilor  Offline la 10 martie 2011*


“Poveşti cu prinţese” este o colecţie de basme din toată lumea, repovestite de Caitlin Matthews şi ilustrate de artista irlandeză Olwyn Whelan.

Această carte le demonstrează celor mici că visele se pot împlini: îi învaţă că pentru a deveni o prinţesă sau un cavaler neînfricat nu e nevoie de o coroană, de un castel sau de o mulţime de servitori, ci de o inimă bună, o fire prietenoasă şi un suflet curajos.

Caitlin Matthews, o profesoară britanică pasionată de tradiţii, mituri şi spiritualitate, autoare a peste 35 de cărţi, a adunat aceste poveşti pentru a le oferi lumii, ca răspuns la nevoia perpetuă de magie, frumuseţe şi minuni. Odată a existat o lume cu regi, regine şi prinţese. Bună la suflet sau încăpăţânată, blândă sau neastâmpărată, binevoitoare sau orgolioasă, exista o prinţesă pentru fiecare popor. Dar regatele s-au destrămat, regii pot fi număraţi pe degete, însă lumea noastră încă mai are nevoie de cavaleri şi prinţese şi de poveştile lor.

Aceste povestiri au origini pe cât de diferite, pe atât de interesante. Cu unele dintre ele ne-am mai întâlnit în volumele de basme ale lui Hans Christian Andersen sau ale fraţilor Grimm. Altele au fost culese de folclorişti sau de autoare însăşi, de la festivaluri de poveşti tradiţionale. Dacă unele dintre poveşti au origini bine determinate, fiind scrise de autori europeni sau de poetul persan Nizami (secolul XII), celelalte se pierd în timp, dezvoltate şi reproduse de memoria colectivă (cele spuse de tribul indienilor irochezi şi de tribul Kalmuck, aflat la graniţa dintre Siberia şi Mongolia). 

Ilustraţiile fanteziste ale irlandezei Olwyn Whelan întăresc valoarea şi mesajul cărţii. Acestea sunt create în stilul în care cei mici desenează: bidimensional, văzute dintr-un singur unghi. Dacă privim cu atenţie, vom regăsi elemente pe care orice copil le foloseşte atunci când desenează, dar pe care noi, adulţii, le-am uitat: bujorii din obrajii personajelor, soarele şi luna cu ochi şi zâmbet îngăduitor, stelele care ating pământul sau apa mării prin care se zăresc toţi peştii. Cartea, o bucurie pentru cei mici, reprezintă şi o lecţie importantă pentru cei mari: să-şi amintească de visele şi trăirile lor din copilărie, de farmecul acestei perioade, şi să nu renunţe la încrederea în lume şi în cei din jur.

Cartea, recomandată copiilor între 5 şi 12 ani, este disponibilă la Editura Cartea Copiilor.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Aminteşte-i celui mic...,  Prima mea carte despre...,  1, 2, 3… hai la Zoo!,  Un altfel de Robin Hood,  Miffy, celebrul personaj...,  Scoala ursilor,  Basmele padurii,  De ce spun copii NU,  Vrei să fii prietenul...,  Povestea primelor daruri...,  Nu ti-e somn, ursuletule?,  De ce fac copiii crize...,  Ziua lui Miffy,  Iepurasul de catifea,  Lectura pentru bebeluşi...,  Ghici cat de mult te...,  Cititul se poate invata...,  “Pozna lui Jackie”, o...,  Prima mea carte despre...,  Importanţa lecturii...

 
SUS