Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiBiblioteca copilului

Biblioteca copilului

img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Biblioteca copilului

Un cititor înrăit se crește. Pasiunea pentru citit se dezvoltă în timp, cu atenție și dragoste, și mai ales prin exemplu personal. Este știut faptul că lectura îi ajută pe copii să fie mai inteligenți, mai sănătoși și mai bine pregătiți pentru viață
Scris de: Simona Sarbu  Offline ,   Afisari: 667


"Prima mea carte despre culori" este concepută astfel încât copiii să poată învăţa să recunoască culorile printr-un joc simplu si amuzant. Cartea are un design deosebit: paginile sunt tăiate pe jumătate, cei mici fiind invitaţi să găsească culoarea d
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1550


Paginile din "Prima mea carte despre numere" sunt tăiate pe jumătate, copiii fiind invitaţi să găsească numerele din partea de sus a fiecarei pagini, căutând printre ilustraţiile din partea de jos.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1480


Dick Bruna, “tatăl” lui Miffy, a scris şi a ilustrat peste 100 de titluri, dar cele mai cunoscute sunt acelea cu celebra fetiţă-iepuraş, traduse în 40 de limbi şi vândute în peste 85 de milioane de exemplare.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1749


Rămân la ideea că lectura are o mare importanţă în formarea culturii generale a copilului.
Scris de: FELICIA POPA STOICAN  Offline ,   Afisari: 2158


Cartea “Şcoala urşilor” oferă celor mici posibilitatea de a urmări doisprezece ursuleţi simpatici de-a lungul unei zile de şcoală. Unsprezece sunt băieţei, doar al doisprezecelea este o fetiţă, Jackie, cea mai mică, dar şi cea mai năzdrăvană.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1544


„Ghici cât de mult te iubesc” este primul volum al lui Sam McBratney tradus în limba română. Cartea spune, cu delicateţe şi umor, povestea iepuraşului Căstănuţă-cel-Mic, care încearcă să-i arate lui Căstănuţă-cel-Mare...
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1842


Meritul fabulei este ca, desi prezinta in cel mai comic si ironic mod posibil defectele umane, reuseste sa ofere tuturor invataturi pretioase. “Lupul moralist” inseamna ipocrizia , “Dreptatea leului”– injustitia, “Toporul si padurea”– tradarea.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2789


Cand oamenii nu au putut gasi raspunsuri logice si credibile intrebarilor lor nascute din curiozitate sau din dorinta de cunoastere, si-au lasat imaginatia libera si au tesut povesti, pentru ei, pentru altii, pentru copiii lor.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1666


Una dintre cele mai vândute cărţi pentru copii din toate timpurile, “Omida mâncăcioasă” este povestea care l-a făcut celebru pe Eric Carle, autorul apreciat în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovativ al cărţilor sale.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1693


“Prima mea carte despre forme” vine în completarea colecției Eric Carle de la Cartea Copiilor, alături de „Prima mea carte despre numere” şi „Prima mea carte despre culori”.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1282


Cartea Copiilor este editura care a publicat pentru prima dată în limba română titlurile lui Carle, unul dintre cei mai populari autori de cărți pentru copii din întreaga lume.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1396


Copilul,incepand cu varsta de un an de zile are nevoie de carti ilustrate pentru dezvoltarea imaginatiei si de parinti,bunici,frati,rude care sa-i citeasca cat mai des povesti sau poezii pentru a incepe sa vorbeasca si sa se exprime.
Scris de: Danaa A  Offline ,   Afisari: 1548


“Nu ți-e somn, ursulețule?” este povestea care i-a adus succesul scriitorului irlandez Martin Waddell.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1833


Editura Cartea Copiilor lansează în premieră în România una dintre cele mai apreciate cărți pentru copii din toate timpurile, “Iepuraşul de catifea”, semnată de autoarea britanică Margery Williams.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1554


Ca părinţi, ne confruntăm din când în când cu crizele de furie ale copiilor. Uneori suntem surprinşi, alteori ne speriem, foarte des ne enervăm la rândul nostru.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2062


Povestea lui Sigrid Laube, "Balul florilor", este un prilej excelent de a-ţi învăţa copilul o lecţie nouă: acceptarea diferenţelor.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1732


Cărțile sunt profesori şi prieteni totodată. Cărțile sunt absolute necesare pentru o creştere armonioasă a copiilor, dezvoltând nu doar memoria şi inteligența, cât şi imaginația, principiile morale şi valorile spirituale.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1870


“Poveşti cu prinţese” este o colecţie de basme din toată lumea, repovestite de Caitlin Matthews şi ilustrate de artista irlandeză Olwyn Whelan.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2176


“Vrei să fii prietenul meu?” este cea mai recentă carte tradusă de editura Cartea Copiilor din portofoliul lui Eric Carle, autorul renumit pentru unicitatea ilustraţiilor obţinute prin tehnica colajului.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2276


Mai sunt copiii de astazi fascinati de lectura... asa cum eram noi?
Scris de: Rodica Puscasu  Offline ,   Afisari: 2503


“Robin Hood” este cea de-a doua carte a lui Mauri Kunnas oferită micilor cititori de editura Cartea Copiilor.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1731


Cateva cuvinte-drept omagiu, poetului nostru national MIHAI EMINESCU
Scris de: Floare Dragos-Roman  Offline ,   Afisari: 1921


Noul titlu al Editurii Cartea Copiilor, “Basmele pădurii”, este o frumoasă colecție de poveşti adunate din întreaga lume de Rina Singh. Cartea reuneşte şapte legende ale copacilor, ce prind viață sub pensula ilustratoarei britanice Helen Cann.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1933


Editura Cartea Copiilor a pregătit pentru micii cititori o nouă poveste de Crăciun, semnată de scriitorul suedez Axel Hambraeus. „Povestea primelor daruri de Crăciun” are la bază istoria biblică a naşterii lui Iisus, oferindu-i însă o continuare...
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1921


Miffy, fetiţa iepuraş creată acum 55 de ani de autorul şi ilustratorul Dick Bruna, este în prezent unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura universală pentru copii.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 3028


“Pozna lui Jackie” face parte din seria “Şcoala urşilor”, o succesiune de cărţi de succes internaţional, semnate de autorul japonez Hiroyuki Aihara şi ilustrate de Nami Adachi.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1980


Povestea Annettei Herzog, "Winnie, melcuşorul cel grăbit", este un prilej foarte bun de a-i învăţa pe cei mici o nouă lecţie: importanţa răbdării şi a lucrului făcut fără grabă.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1488


A începe să-i citeşti unui copil chiar de la naştere nu este o pierdere de timp, aşa cum poate cred unii părinţi. Lectura creează o conexiune încă de la început între părinte şi copil, prin tonul cald folosit şi prin rostirea cuvintelor melodioase.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 23100


Succesul la şcoală şi, mai târziu, în viaţă, începe acasă cu cele 20 de minute de lectură zilnică împreună cu copilul dumneavoastră.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 6439


“Cum pot să îmi determin copilul să citească din nou? Când era mai mic, îi plăceau la nebunie cărţile şi poveştile, dar acum stă numai pe internet sau îşi pierde timpul cu jocurile video”, se plâng adesea părinţii.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2306


Poti afla cum poti face sa iti deprinzi micutul cu cititul cartilor, pentru ca este mult mai usor sa-i imprimi micutului obisnuinta si placerea de a citi la o varsta frageda.
Scris de: Gabriel Bratu  Offline ,   Afisari: 14078 ,   Comentarii: 3

img
img
img
img img img img img


 
SUS