Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiAlte minuni ale lumiiNiagara - Apa care tuna
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,14
136 voturi
5080 afisări
img
img
img
img img img img img

Niagara - Apa care tuna

Articol adăugat de D Andreea  Offline la 06 iunie 2009


In fiecare minut 169 de milioane de litri de apa din raul Niagara , care uneste lacurile Erie si Ontario, cad de la inaltime de 50 metri, peste o gramada de stanci in forma de potcoava.

Ceata groasa pluteste in aer, invaluind mica ambarcatiune de la bordul caruia, in fiecare an, mii de turisti imvaluiti in mantale de ploaie speciale strident colorate urmaresc spectacolul fascinant al naturii. Indienii au numit faimoasa cascada "Apa tunatoare".
Zgomotul cascadei se aude de departe, iar pe masura ce te apropii simti pamantul vibrand sub picioare. primavara raul transporta blocuri de gheata din Lacul Erie catre cascada si zeci de mii de sloiuri se pravalesc in adancuri, spargandu-se si formand dedesupt o bariera de gheata.
Cascada - unul din cele mai spectaculoase miracole naturale ale continentului nord-americane - ste divizata in doua parti de Insula Goat. Partea mai mare, cea din stanga (canadiana), se numeste Horseshue Falls si are o inaltime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealalta parte, American Falls, din jumatatea dreapta, are o inaltime de 58 de metri, dar lungimea crestei de doar 320 metri. Din cauza caderii puternice de apa se formeaza o ceata care, impreuna cu lumina soarelui, da nastere unui mare numar de curcubee - din acest motiv, indienii Iroquois au numit cascada Cataracta Niagara.
Cascada Niagara reprezinta o mare atractie turistica, adunand milioane de vizitatori in fiecare an. Cascada poate fi vazuta din parcuri situate pe amandoua malurile raului, din turnuri de observare, din barci, din insula Goat si de pe podul Rainbow, aflat la mica distanta in aval. De asemenea, vizitatorii pot intra in Pestera Vanturilor, situata in spatele unei perdele de apa langa baza cascadei. Noaptea , cascada este luminata cu reflectoare puternice, multicolore, oferind turistilor un spectacol unic de lumini si muzica.


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Plitvice - tinutul...,  Patagonia - cel mai...,  Frumoasa legenda a...,  Locul unde se nasc norii,  Lahore,  Minunea luminii din...,  Statuia lui Zeus din...,  Mausoleul din Halicarnas ,  Farul din Alexandria,  Gradinile suspendate ale...,  Piramida lui Keops,  Cristos Rascumparatorul,  Fez - un fel de Mecca al...,  Autostrada Panamericana...,  Templul Artemisei din...,  Cetatea Petra,  Chichen-Itza ,  Orasul antic Teotihuacan...,  Machu Picchu,  Colosseumul din Roma

 
SUS