Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiAlte minuni ale lumiiMisterioasele desene de la Nazca – aerodromul zeilor
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,12
205 voturi
5849 afisări
img
img
img
img img img img img

Misterioasele desene de la Nazca – aerodromul zeilor

Articol adăugat de D Andreea  Offline la 11 mai 2009


Cel mai mare mister arheologic din America de Sud il constituie urmele gigantice gravate in desert de artisti anonimi – Desenele de la Nazca.

Au fost facute cu cca 1500 de ani in urma, pe o suprafata de 500 km/p, intre actualele orase Nazca si Ica din sudul statului Peru. Unele dintre ele urmeaza o linie dreapra prin pampa sud-americana, altele formeaza modele enorme pe platourile inalte si dealurile din zona, reprezentand cercuri, patrate sau spirale. Doar vazute din avion formele de aduna si formeaza desene gigantice.

In anul 1939, in timpul unei misiuni de zbor cu avionul deasupra desertului Nazca, pilotii insarcinati sa fotografieze din aer viitorul traseu al autostrazii panamericane, au surprins in poze linii si figuri geometrice ciudate. S-a crezut initial ca sunt vechi drumuri si santuri de irigare incase. Teoria a fost insa rapid infirmata de arheologul american Paul Kosak de la Universitatea din Long Island (SUA). Observatiile lui au determinat-o pe Maria Reiche, matematician de origine germana, sa-si dedice intreaga viata cercetarii acestor desene din desert. Ea a propus ipoteza conform careia autorii lor stapaneau savant arta masuratorilor si a transpunerii lor pe teren la scara impozanta. Potrivit lui Reiche, desenele fusesera executate printr-un procedeu destul de simplu. Liniile fusesera trasate pe pamantul de culoare galbuie cu ajutorul unui strat subtire de pietre inchise la culoare, autorii lor folosind o unitate de masura fixa.

Scriitorul german Erich von Daniken crede ca desenele gigantice din desertul de la Nazca aveau rolul de a semnaliza piste de aterizare pentru fiintele extraterestre – un fel de harta astrala.

Dincolo de aceste teorii, ramane un mister modul in care locuitorii tinutului, anterior incasilor au reusit sa faca aceste desene fara a putea vedea de sus rezultatul muncii lor. Ca o ironie, dandu-ne totul si de fapt nimic, desenele sugereaza o evolutie nestiuta a civilizatiei umane, mult mai fragmentata si mai putin graduala decat se banuieste inca


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Machu Picchu,  Miffy sau inocenta...,  Colosseumul din Roma,  Misterul Triunghiului...,  Chichen-Itza ,  Orasul antic Teotihuacan...,  Cum să confecţionăm...,  Invata copilul sa...,  Intoarcere la inocenta,  Povestea "Povestii...,  Pocoyo sau... sa invatam...,  Disneyland,  Cursuri de chitara,...,  Alba ca Zapada,  Scoala de Vara Muzicala...,  Esti atent la ce...,  Vine Mos Niculae,  Briose zebra,  Prajitura cu branza dulce,  Tort Parfe

 
SUS