Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiAlte minuni ale lumiiCristos Rascumparatorul
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,08
275 voturi
5295 afisări
img
img
img
img img img img img

Cristos Rascumparatorul

Articol adăugat de D Andreea  Offline


Cristos Rascumparatorul

Statuia lui Cristos Rascumparatorul, care are o inaltime de 38 de metri si masoara de la o mana la cealalta aproape 30, a fost construita in varful muntelui Corcovado si a devenit un simbol al orasului Rio de Janeiro si al ospitalitatii brazilienilor care primesc vizitatorii cu bratele deschise.

Ideea de a se ridica o statuie mare în vârful muntelui Corcovado a aparut în anii 1850, când preotul catolic vincentian Pedro Maria Boss a sosit la Rio de Janeiro, si a fost impresionat de frumusetea misterioasa a muntelui cocosat. El a sugerat construirea unui monument religios în cinstea Printesei Isabela, de la care a si cerut fonduri în acest scop. Printesa Isabela nu a acordat prea mare atentie ideii, care a fost complet respinsa în 1889, când Brazilia a devenit republica, având legi care marcau separarea Bisericii de stat.

A doua propunere pentru o statuie imensa ca punct de reper pe munte, vizibila din întreg minunatul oras Rio, a fost facuta în 1921 de catre Arhidieceza de Rio de Janeiro, ca un mod de a marca celebrarea Centenarului Independentei Braziliei planificata pentru anul urmator. Arhidieceza a organizat un eveniment numit Semana do Monumento ("Saptamâna Monumentului") pentru a atrage donatii, care au venit în special de la catolici brazilieni. Primele schite au fost realizate de Carlos Oswald, care si l-a imaginat pe Cristos purtând o cruce si tinând un glob, stând pe un piedestal simbolizând lumea.

În final a fost aleasa statuia lui Cristos Rascumparatorul cu bratele deschise. Piatra de temelie a statuii a fost asezata în aprilie 1922, dar constructia propriu zisa a început abia în 1927, dupa ce au fost realizate modele de diverse marimi. Construirea liniei de cale ferata între Cosme Velho si Corcovado, de 3800 m, finalizata în anul 1885, a constituit o parte esentiala în actiunea de realizare a statuii lui Cristos. Toate materialele necesare lucrarii, partile statuii si muncitorii care au participat la construirea acesteia au fost transportati la Corcovado cu trenuri pe calea ferata, care functioneaza astazi pentru transportul de turisti pâna în vârful muntelui. Trenul a fost primul din Brazilia desemnat exclusiv pentru transportul turistilor si de asemenea primul tren care a functionat cu electricitate. Monumentul a fost inaugurat la 12 octombrie 1931, de catre presedintele Getúlio Vargas, în cadrul unei ample ceremonii. Unul dintre punctele principale ale ceremoniei ar fi trebuit sa fie aprinderea sistemului de iluminare de catre italianul care a inventat radioul, Guglielmo Marconi, de pe iahtul sau Electra ancorat în Golful Napoli. Vremea rea, însa, a afectat puterea semnalului si luminile au trebuit sa fie aprinse manual de muncitorii de la Corcovado.

Monumentul lui Cristos Rascumparatorul de pe Muntele Corcovado a devenit cea mai mare sculptura art déco din lume. Are o înaltime de 30 m, este asezata pe un piedestal de 8 m, cântareste în total 1145 tone si este vizibila zi si noapte din majoritatea cartierelor orasului. Statuia este din beton armat iar realizeze straturile exterioare ale statuii din steatit, datorita maleabilitatii sale si a bunei rezistente la conditii extreme de clima. Ultima lucrare de reamenajare, începuta în septembrie 2002, a constat în adaugarea unui lift panoramic si a unei scari rulante pentru usura urcusul, dificil pentru persoanele în vârsta. Înainte, pentru a ajunge la picioarele statuii trebuia sa urci, de la tren, înca 220 de trepte. În urma lucrarilor efectuate a crescut mult numarul vizitatorilor, care depaseste 300.000 anual. Faimoasa si impunatoarea statuie a lui Isus Cristos, care se înalta deasupra orasului Rio de Janeiro, dându-i pentru totdeauna o permanenta îmbratisare a fost desemnata sanctuar religios.

Statuia este declarata oficial una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

 img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Colosul din Rodos,  Cetatea Petra,  Chichen-Itza ,  Machu Picchu,  Colosseumul din Roma,  Marele Zid Chinezesc,  Taj Mahal,  Statuia lui Zeus din...,  Mausoleul din Halicarnas ,  Farul din Alexandria,  Gradinile suspendate ale...,  Piramida lui Keops,  Fez - un fel de Mecca al...,  Templul Artemisei din...,  Ziua Indragostitilor,  Copilaria, varsta...,  Lahore,  Minunea luminii din...,  Autostrada Panamericana...,  Niagara - Apa care tuna

 
SUS