Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiActivitati fiziceBeneficiile practicarii yoga pentru copii
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
1837 afisări
img
img
img
img img img img img

Beneficiile practicarii yoga pentru copii

Articol adăugat de echipa ceimici.ro la 19 septembrie 2013*


Yoga promovează forta fizica, copiii invata sa foloseasca toti muschii lor in noi moduri. Indiferent ca postura este din picioare, stand sau intins, oricare provoaca diferite grupe de muschi in timp ce ajuta copilul sa isi cunoasca mai bine corpul.

Yoga (inseamna uniune) este practica de a accesa și de a integra toate aspectele adevaratei noastre naturi - trup, minte si spirit - in urmarirea armoniei interioare, spune Alexandra De Collibus, un profesor de yoga și fondator al Sweet Pea yoga, un studio de yoga pentru copii. Pe masura ce yoga devine mai populara in scoli prin intermediul orelor de educatie fizica și programe after-school, popularitatea sa devine controversata. Desi beneficiile Yoga sunt placute de multi adulti, unii parinti considera ca aceasta practica poate avea asocieri religioase si, ca si rugaciunea, nu ar trebui permisa in locuri publice. Acestia spun ca Yoga este o ramura a hinduismului si difuzeaza indemnuri religoase cum ar fi "Om" sau "Namaste" Unii cred chiar ca pozitiile Yoga cum ar fi salutul soarelui, sunt o forma de rugaciune. Pentru a inlatura aceste notiuni si alte aspecte religioase, majoritatea profesorilor de Yoga se concentreaza pe aspectele pozitive ale exercitiilor si utilizeaza termeni generici in loc de nume originale pentru pozitii cum ar fi pisica, podul, masa, copacul, vulcanul si asa mai departe. Popularitatea in crestere poate fi atribuita exercitiilor foarte bune de stretching si imbunatatirea constientizarii corpului sau conexiunea minte-corp.

In ciuda controverselor, Yoga este foarte buna pentru copii din mai multe motive. Deoarece copiii intalnesc conflicte emotionale, sociale sau fizice, practica Yoga ce include tehnici de respiratie, orientari catre un comportament adecvat si pozitiile fizice, pot fi de un real ajutor pentru ei. Se spune ca Yoga este ceva ce copiii pot practica oriunde iar tehnicile de respiratie, concentrarea si pozitiile sau felul de a actiona si reactiona al copiilor, va conduce la o constanta auto-descoperire si curiozitate. In plus, Yoga este portabila si nu sunt necesare nici haine, nici perne speciale.

Shana Meyerson, fondatorul mini yoghis (miniyogis.com), un studio de yoga din California de Sud, care ofera cursuri pentru copii, considera ca yoga construieste stima de sine si respectul de sine. "Practica yoga a unui copil este o oportunitate rara de a experimenta jocul si concentrarea fara grija de a gresi", spune ea. Meyerson considera ca yoga este o optiune pentru copiii care se feresc de activitatea fizica sau activitati de grup de frica esecului sau teama de a fi ales ultimul, si ii ajuta pe copii sportivi sa exceleze in alte activitati fizice si sportive. Christina Enneking, fondator al Heart Happy Yoga, un studio din Los Gatos, California, crede ca yoga introduce valori ce pot fi considerate piatra de temelie  cum ar fi: "sinceritatea, moderatia, curatenia, recunostinta, si auto-disciplina". Exista cinci domenii-cheie in care copiii beneficiaza de practica yoga, si fiecare dintre ele imbunatateste starea lor generala de bine.

Mareste flexibilitatea fizica

Yoga promovează forta fizica, deoarece copiii invata sa foloseasca toti muschii lor in noi moduri. Indiferent ca postura este din picioare, stand sau intins, oricare provoaca diferite grupe de muschi in timp ce ajuta copilul sa isi cunoasca mai bine corpul si il ajuta sa functioneze mai bine.

Rafineaza echilibrul si coordonarea

Echilibrul este un element cheie in yoga. Posturile de echilibrare au fost create sa promoveze echilibrul mental si fizic, iar claritatea mentala si stabilitatea ies la suprafata prin exercitiul echilibrului. Chiar daca un copil are dificultati in a sta intr-un picior, acesta poate invata sa fie calm atunci cand cade sau se ridica sa incerce inca o data. Pe masura ce copiii invata sa isi imbunatateasca echilibrul vor fi coplesiti de un sentiment de implinire. Coordonarea este strans legata de echilibru si promoveaza dexteritatea.

Dezvolta atentia si concentrarea

Practicarea posturilor incurajeaza copiii sa isi goleasca mintea si sa se concentreze pe efort. Ca rezultat, Yoga ajuta copiii sa se concentreze mai bine la scoala si sa ia onte mai bune, spun studiile.

Creste stima de sine si increderea

Yoga ajuta cresterea increderii in sine si aduce invatatul la un nou nivel. Ajuta la creearea blocurilor viitorului. Este responsabilitatea noastra sa dezvoltam sentimentul de curiozitate al copiilor nostri pentru a sti unde le este locul in lumea aceasta si pentru a contribui la construirea unei comunitati mai buna. Yoga ii invata sa persevereze, sa aiba rabdare si sa lucreze catre obiectivele lor. Un profesor de Yoga poate oferi doar indrumare, copilul este cel ce trebuie sa munceasca pentru a avea succes. Prin urmare, cand un copil stapaneste o postura, acest lucru ii da incredere si stima de sine. Yoga ofera de asemena si uneltele necesare pentru invatarea compasiunii, a atentiei, agenerozitatii, aconcentrarii si puterii sau flexibilitatii.

Intareste conexiunea minte-corp

Yoga ajuta copiii sa aiba o minte sanatoasa intr-un corp sanatos prin exercitiul asupra corpului fizic si calmarea spiritului mental. Ca parinti ne dorim ca ai nostri copii sa fie atenti si plini de compasiune, sa fie curajosi, sa stie ce este iubirea sau fericirea si sa isi gaseasca pacea interioara. Din moment ce lumea se misca atat de repede pentru un copil, nu dureaza mult iar acesta incepe sa simta presiunea de a fi nevoit sa tina pasul cu tot ce il inconjoara. Yoga functioneaza ca o modalitate de a inlatura presiunea si este un inceput bun de a hrani corpul si de a-l dezvolta , alaturi de minte si spirit.

Yoga este benefica pentru copiii de toate varstele dar s-a descoperit ca este in special benefica pentru copiii cu nevoi speciale. Studiile au dovedit ca Yoga ajuta copiii cu autism sau cu dificultati de concentrare. Un studiu a demonstrat ca intr-o scoala care a introdus Yoga in rutina zilnica, copiii au fost mai putin agresivi si a redus hiperactivitatea in comparatie cu un grup de copii care nu au practicat Yoga. Yoga a fost benefica acelor copiii cu autism deoarece ii facea sa se concentreze pe forta lor si mai putin pe stres.

Parintii pot observa cum Yoga ii ajuta pe copiii lor, dar cei mai buni judecatori sunt copiii insisi. Copiii ce au practicat Yoga spun  profesorilor si parintilor ca au putut sa se concentreze mai bine in timpul zilei, sa fie mai atenti la activitatile si sarcinile lor - cele mai bune mentiuni.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Probioticele - pro sau...,  Relationarea si...,  Ateliere de creatie...,  Figurinele de colorat,  Cat timp petrecem cu...,  Fobia sociala la copii,  Limbajele de iubire ale...,  Stresul la cei mici...,  Beneficiile sportului in...,  Top 10 idei de cadouri...,  Anxietatea generalizata...,  Kinodiseea - un...,  Cind incep copiii sa ne...,  Jocul - serviciul celor...,  Imunitatea la copii,  Anxietatea de separare...,  Supa pentru mofturosi,  Alunga nervozitatea !,  Protejarea solara ,  Agresivitatea la copii

 
SUS